Εκτός Θέματος 53: H τηλεοπτική ιστορία έγραψε 20 Νοεμβρίου και Man In the High Castle VS Jessica Jones - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 53: H τηλεοπτική ιστορία έγραψε 20 Νοεμβρίου και Man In the High Castle VS Jessica Jones

Eκτός Θέματος | 28-11-2015 |

Την περασμένη Παρασκευή ένα νέο ακόμη κεφάλαιο γράφτηκε στην αλλαγή του μέσου της τηλεόρασης. Οι δύο μεγάλοι κολοσσοί της παροχής περιεχομένου μέσω του διαδικτύου, το Netflix και το Amazon, κονταροχτυπήθηκαν βγάζοντας και οι δύο online, δύο από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς ταυτόχρονα.

Οκ για όσους δεν έχετε ιδέα για τι μιλάμε δείτε πρώτα το προηγούμενο Εκτός Θέματος όπου σας κάνουμε δωρεάν φροντιστήριο για το τι είναι το Netflix. Το Amazon τώρα το ξέρετε λογικά επειδή όλο και κάποια φορά θα έχετε παραγγείλει βιβλία και άλλα καλούδια από το μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τι σχέση έχει η πλατφόρμα του Amazon για σειρές με το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο – παντοπωλείο; Καμία καθώς πρόκειται για την ίδια υπηρεσία, το λεγόμενο Amazon Prime, από την οποία κάποιος κερδίζει καλύτερες Amazon υπηρεσίες όπως για παράδειγμα πιο γρήγορη μεταφορά των αγορών του, αλλά και πρόσβαση στις online σειρές και ταινίες που παρέχει είτε δημιουργεί το Amazon.

Screenshot from 2015-11-26 20:11:13

To Amazon βέβαια έχει μια λίγο διαφορετική τακτική, αντί να βγάζει τις σειρές κατευθείαν, βγάζει τον πρώτο επεισόδιο πιλότο, για 10+ σειρές και ανάλογα την ακροαματικότητά τους επιλέγει τις καλύτερες 4-5 και κάνει παραγγελία για πλήρη σεζόν. Έτσι το Amazon έβγαλε τον Γενάρη του 2015 το πρώτο επεισόδιο για το The Man in the High Castle και επέλεξε λίγο αργότερα να παραγγείλει πλήρη πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων αφότου το pilot έγινε το επεισόδιο που έχουν δει οι περισσότεροι χρήστες του Amazon ποτέ. Η σειρά τελικά έκανε πρεμιέρα και με τα 10 επεισόδιά της να βγαίνουν στις 20 Νοέμβρη.

Δείτε τα πάντα και όλες τις κριτικές μας για το εκπληκτικό The Man in the High Castle, στο TvFreaks.gr

Την ίδια όμως μέρα επέλεξε και το Netflix για να βγάλει online όλη την πρώτη σεζόν του Jessica Jones, που πρόκειται για ακόμα μια συνεργασία του Netflix με την Marvel, μετά το Daredevil, σε μια σειρά από τις πιο αναμενόμενες αλλά επίσης, σύμφωνα με τις κριτικές, μία από τις καλύτερες της σεζόν για φέτος.

Τι έγινε συνεπώς στις 20 Νοέμβρη; Τα Amazon και Netflix έκαναν την πρώτη μάχη των διαδικτυακών πλατφόρμων σε online σειρές, με το σύστημα του βγάζω ολόκληρη την σεζόν όλη μαζί. Τι έχουν να επιδείξουν τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα στο μεταξύ; Σειρές επαναλήψεις των εαυτών τους όπως το Blindspot, και άλλες αδιάφορες παραγωγές… την ώρα που τα δύο δίκτυα δείχνουν να βγάζουν το πιο ποιοτικό περιεχόμενο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

numbers_game-2

Ενώ λοιπόν τα συμβατικά κανάλια μάχονται, παρουσιάζοντας βέβαια λίγες καλές σειρές, μέσα στις άπειρες βλακείες, Netflix και Amazon μάχονται για το μέλλον, έχοντας καταλάβει πολύ καλά το που πάει η αγορά. Είπαμε και στο προηγούμενο εκτός θέματος για το Netflix, γιατί να μη πληρώσει κάποιος 6-7 ευρώ το μήνα για να δει πρωτότυπο αλλά και να έχει πρόσβαση σε ταινίες και σειρές ενός ολόκληρου μεγάλου βίντεοκλαμπ; Να δούμε αν θα δούμε ποτέ κάποιο από τα δύο δίκτυα στην Ελλάδα. Το Netflix πάντως, λόγω και παλαιότητας μέχρι τώρα κερδίζει τη μάχη, όπως βλέπετε και στο παραπάνω mini infographic.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,