"Έφυγε" η σεναριογράφος του Ε.Τ., Melissa Mathison - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Έφυγε” η σεναριογράφος του Ε.Τ., Melissa Mathison

Ειδήσεις | 5-11-2015 |

Η υποψήφια για Oscar για το σενάριο του “E.T.: The Extra Terrestrial”, Melissa Mathison, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στον L.A., σε ηλικία 65 ετών.

Η σεναριογράφος, γνωστή και για τα “The Black Stallion” και “Kundun”, έχασε την πολυετή μάχη ενάντια στον καρκίνο. Ήταν παντρεμένη για 19 χρόνια με τον Harrison Ford, και είχαν 2 παιδιά.

Σε δήλωσή του, ο Spielberg, συνεργάτης της για χρόνια εξέφρασε την λύπη του: “Η Melissa είχε μία καρδιά που έλαμπε από γενναιοδωρία και αγάπη, σαν την καρδιά που δημιούργησε για τον E.T.”. O σκηνοθέτης θεώρησε την επιτυχία αυτής της ταινίας κυρίως σε εκείνη, όπως δήλωσε στα extras της νέας DVD έκδοσης της ταινίας: “Ήταν ένα σενάριο που ήμουν διατεθειμένος να γυρίσω την επόμενη κιόλας μέρα. Ήταν τόσο ειλικρινές, και η φωνή της απευθείας συνδέθηκε με την καρδιά μου.” Η Mathison επίσης λειτούργησε και ως βοηθός παραγωγού στην ταινία.

Το δημιουργικό ζευγάρι πρόσφατα συνεργάστηκε ξανά, στην κινηματογραφική μεταφορά που παιδικού βιβλίου του Roald Dahl, “The BFG”, με τον Mark Rylance, ταινία που βρίσκεται στο στάδιο της μετα-παραγωγής, και ήταν το πρώτο της σενάριο σχεδόν μετά από 20 χρόνια. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες μέσα στο 2016.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Kundun” του Martin Scorsese, δημιούργησε φιλική σχέση με τον Dalai Lama, και έκτοτε ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας για την απελευθέρωση του Θιβέτ.