Χρειαζόμαστε άραγε ένα remake του "Memento"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χρειαζόμαστε άραγε ένα remake του “Memento”;

Ειδήσεις | 17-11-2015 |

Η απάντηση είναι σίγουρη. Όχι. Αλλά δεν εμποδίζει την εταιρεία παραγωγής AMBI να θέλει να το δημιουργήσει.

Το θρίλερ του Christopher Nolan, που τον έκανε γνωστό πριν από 15 χρόνια, θα επιστρέψει στις αίθουσες, καθώς η εν λόγω εταιρεία παραγωγής, διεύθυνσης των Andrea Iervolino και Monika Bacardi, απέκτησε τα δικαιώματα του remake του “Memento”, αφού αγόρασε την βιβλιοθήκη του Exclusive Media Group.

Η αγορά του αρχείου της EMG, συνέβη μετά την αποκάλυψη του ταμείου της εταιρείας και του γεγονότος ότι ενημέρωσε τα μέσα σχετικά με την παραγωγή 15 ταινιών, εκ των οποίων 5 θα έχουν budget από 25 έως 30 εκατομμύρια δολάρια, και άλλες 10, των οποίων η παραγωγή δεν θα ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, με ένα σύνολο εξόδων για όλες που αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης και τα Cruel Intentions, Donnie Darko και Sliding Doors.

Η πρώτη ταινία που ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν στις αίθουσες είναι το remake της ταινίας του Nolan, το σενάριο της οποίας είναι διασκευή από την ιστορία μικρού μήκους του αδερφού του σκηνοθέτη, Jonathan Nolan, με τίτλο “Memento Mori”. Πρωταγωνιστής ήταν ο Guy Pearce, υποδυόμενος έναν άντρα γεμάτο τατουάζ που προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο της γυναίκας του. Η ταινία ήταν έκπληξη για τον τρόπο αφήγησης της ιστορίας, η οποία ήταν αντίστροφη, από το τέλος προς την αρχή. Ήταν μικρής παραγωγής, κατάφερε να κάνει εισπράξεις στις Η.Π.Α. μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κατάφερε να έχει δύο υποψηφιότητες για Oscar. Μία για το Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο και μία για Καλύτερο Μοντάζ.

Η Bacardi δήλωσε: “Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε πιστοί στο όραμα του Christopher Nolan, και θα παραδώσουμε μία αξιομνημόνευτη ταινία, που θα αξίζει όσο η πρωτότυπη”. Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις, να ξέρετε.

Η AMBI Pictures δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τους εμπλεκόμενους ούτε και την ημερομηνία εξόδου.

Διαβάστε περισσότερα για: ,