Ανόητες «επιστημονικές» έρευνες σχετικά με το σινεμά και πώς να μην τις λαμβάνεις υπόψιν σου! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ανόητες «επιστημονικές» έρευνες σχετικά με το σινεμά και πώς να μην τις λαμβάνεις υπόψιν σου!

Απόψεις | 14-11-2015 |

Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου θα δείτε κείμενο μου να τοποθετούμαι κοινωνικά. Συνήθως τα κείμενα μου είναι καθαρά επικεντρωμένα στο νόημα μιας ταινίας ή σειράς και σε μια είδηση για την έβδομη τέχνη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το παραδέχομαι. Δεν μπορώ να μην εκφραστώ για μερικά πράγματα, όπως tips, έρευνες, απόκρυφες επιθυμίες, εμμονές που συνεχώς κατακλύζουν τον πληθυσμό, από ειδησεογραφικά sites και blogs, με σκοπό για άλλη μια φορά –εμμέσως πλην σαφώς- να τον ελέγξουν και να τον κατευθύνουν εκεί που επιθυμούν.

Μια από τις πιο πρόσφατες έρευνες που έλαβε μέρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι κακό να πηγαίνεις σινεμά μόνος σου. Άκουσον άκουσον. Γιατί γράφω το παρών κείμενο; Γιατί δείχνω φανερά ενοχλημένη; Πάμε να δούμε τους λόγους, έναν προς έναν παρακάτω.

Εν έτει 2015, η βιομηχανία του κινηματογράφου έχει αρχίσει να μεταπηδά από το φυσικό τρόπο παρακολούθησης της ταινίας, στο τοπίο του home – cinema. Ο λόγος γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να αποταμιεύσουν τα χρήματα τους σε κάτι διαφορετικό, π.χ. καφές, ρούχα, παρά στην πνευματική επένδυση που προσφέρει η ταινία, και εν κατακλείδι στον χώρο του κινηματογράφου. Και αυτό γιατί ολοένα και περισσότερα διαδικτυακά sites έκαναν σταδιακή και μετά σίγουρη καθημερινότητα, να ανεβάζουν τις ταινίες που βγαίνουν πρεμιερικά και όχι μόνο, online.

Φυσικά, και οι περισσότεροι αν όχι όλοι όσοι διαβάζετε το παρόν κείμενο, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχετε υποκύψει – και καλά κάνατε – στην παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής σειράς ή ταινίας από το σπίτι.

Σκοπός μου φυσικά δεν είναι να καταδείξω ποια είναι η ανώτερη αρχή ώστε να δει κάποιος μια ταινία, ούτε οφείλω να διαφωνήσω με κάποιον που βλέπει τις ταινίες του στον κινηματογράφο στην πρεμιέρα, γιατί έτσι θέλει, και όχι στις ημέρες που έχει έκπτωση. Ναι το ζήσαμε και αυτό το στάδιο των εμπειρογνωμόνων οικονομολόγων της γειτονιάς τους.
Όμως άρθρα με «συγκλονιστικές» έρευνες, που σου δείχνουν ότι το να πηγαίνεις μόνη-ος σινεμά, είναι ουάου, οφείλουν να μας προβληματίζουν.

Θυμηθείτε λίγο, όσοι είστε ειδικά φερμένοι της δεκαετίας του ’80 με ’00, όπου όλοι μιλούσαν για το πόσο κακό είναι το ηλεκτρονικό παιχνίδι και ο υπολογιστής. Επίσης, θυμηθείτε λίγο και όσοι είστε φερμένοι από τα πιο παλιά, της δεκαετίας του ’50 με ’80, όπου όλοι μιλούσαν για το πόσο κακό είναι να γυρνάς σπίτι αργά και να καπνίζεις, την ώρα που όλα τα διαφημιστικά σύνολα και όχι μόνο, σου έδειχναν με το χέρι της ελεύθερης βούλησης τι να κάνεις, και ότι – μεταξύ μας – αν δεν το κάνεις, δεν είσαι cool.

Έτσι λοιπόν, και τώρα στο 2015, που αρχίζει να αργοπεθαίνει το σινεμά, αρχίζουν οι φερόμενες επιστημονικές έρευνες, που έχουν γίνει από ένα περιορισμένοι αριθμό ατόμων, που ούτε ξέρεις «τι θεό πιστεύουν», ούτε εκείνη την χρονική στιγμή του τεστ πως ένιωθαν, ούτε τίποτα, να σου αποδείξουν κιόλας, ότι αφού απάντησαν θετικά στην φράση «θα πήγαινες μόνος σου σινεμά» ή «πόσες φορές την εβδομάδα πας μόνος σου σινεμά;» και απάντησαν 3-4, πρέπει να το κάνεις και εσύ.

Συνεπώς, για να μην πολυλογώ ασκόπως και ξεφεύγω επί του θέματος, τα πράγματα αγαπητοί μου cinefreakς και όχι μόνο, είναι π ά ρ α πολύ α π λ ά ! !

recuperer-son-ex-bonne-idee

Είσαι ελεύθερο ον και μπορείς να επιλέξεις από μόνη-ος σου αν σου αρέσει να βλέπεις κινηματογράφο με παρέα ή χωρίς. Αυτό φαντάζομαι το ένιωθες και στα σωθικά σου από την εφηβεία, όταν άρχιζες να απογαλακτίζεται από τους γονείς και ένιωθες την ελευθερία της πρώιμης ανεξαρτησίας σου. Από την άλλη μεριά, μπορεί και να είσαι και από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ταινία, αν δεν έχουν την σωστή για εκείνους παρέα, και δεν σχολιάσουν και δεν συγκινηθούν και δεν τσακωθούν και δεν μαλώνουν μετά για μια βδομάδα επειδή είναι σε διαφορετικά teams.

Προς θεού άνθρωπε της γης, κάνε ότι θέλεις, χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου, και πάνω από όλα, χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία σου. Και πάντα με πάντα να κινείσαι με γνώμονα να ευχαριστιέσαι τη ζωή σου.

Και αν θέλεις να βλέπεις αρκετές σειρές, αλλά μετά διασκεδάζεις έξω μέχρι πρωίας και είσαι σόας τα φρένας – γιατί να μην είσαι – και περνάς τέλεια, γιατί να μην το κάνεις; Επειδή, μια έρευνα έδειξε ότι η πολύ παρακολούθηση σειρών καλλιεργεί κατάθλιψη;

Μήπως έπρεπε να τοποθετηθεί ως εξής; Η πολύ έντονη δραστηριότητα μιας συγκεκριμένης ενασχόλησης μπορεί να δημιουργήσει στάσιμη κανονικότητα σε έναν άνθρωπο. Οι λόγοι, όπως εξηγούνται τεκμηριωμένα από γιατρούς στο τάδε και τάδε οργανισμό; ( Για να μην ισοπεδώνουμε και τις σωστές καθαρά ιατρικές έρευνες ).

Εν συντομία αγαπημένοι μου φίλοι, σας μιλώ σε κάθε έναν ξεχωριστά με κάτι τελευταίο:

Μην ακούς πολλά, να βλέπεις αρκετά γύρω σου και να πιστεύεις λίγα. Γιατί η ζωή, όχι μόνο είναι σύντομη, αλλά είναι και αρκετή για να είσαι επιλεκτική-ος και όπου χρειάζεται και κυνική – ος.

Προς θεού επίσης, ούτε εγώ οφείλω να σε καθοδηγήσω στο να μην ξαναδιαβάσεις άρθρο με θέμα, «έρευνα δείχνει….» ή κατευθείαν, «να κάνεις αυτό είναι σωστό σύμφωνα με..». Αφού και εγώ η ίδια θα συνεχίζω να παρατηρώ τι μας ξεφουρνίζουν.

Μα στα αλήθεια καλό μου cinefreak πρόσεχε τι πιστεύεις από όοοολα αυτά που παρατηρείς, γιατί μπορεί να είσαι το επόμενο θύμα των συμφερόντων τους. Και πίστεψε με, δεν το θέλεις! Ριζώνει εύκολα!

happy-woman-jumping-in-golden-wheat

Κινηματογραφικά φιλιά,
ΔΑΝΑΗ ΣΩΠΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , ,