Top-10: Ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για την τριλογία του Back to the Future - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top-10: Ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για την τριλογία του Back to the Future

Inside Cinema, Top-10 | 22-10-2015 |

Πέρασα και η 21 Οκτώβρη 2015 και πλέον το Back to the Future εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου στο παρελθόν. Όμως πέρα από όλα τα επετειακά η ταινία έχει διάφορες πτυχές που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και είναι πολύ ή λιγότερο άγνωστες στο ευρύ κοινό. Μαζέψαμε λοιπόν 10 από αυτά τα μικρά μικρά από το Back to the Future και την τριλογία του.

Δες επίσης για το Back to the Future:

Εκτός Θέματος 48: To Back to the future γίνεται σήμερα Present! Τι πέτυχε από τις προβλέψεις του

Doc και Marty επιστρέφουν και σχολιάζουν τις προβλέψεις του Back to the Future και πιθανή τέταρτη ταινία 

Το Back to the Future στο πραγματικό 2015. Οικολογικό και επικριτικό βίντεο

Ησυχία όλοι! Ο Doc μιλά για την επέτειο του Back to the Future

Πως γιόρτασε ο κόσμος το Back to the Future Day: Δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, fans και το reunion Fox και Lloyd για την Toyota

1. O Michael J. Fox παραλίγο να μην είναι ο Marty McFly

Όχι δεν μιλάμε για μια απλή ιστορία ότι κάποιος ήταν σίγουρος για τον ρόλο αλλά τελευταία στιγμή τον πήρε άλλος. Η ταινία είχε αρχίσει ήδη γυρίσματα και ο ρόλος του Marty McFly είχε ήδη πάει στον Eric Stoltz. Πρώτη επιλογή του Zemeckis ήταν ο Fox, όμως επειδή εκείνος βρισκόταν σε γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς και ο χρόνος πίεζε, ο Zemeckis αναγκάστηκε να προσλάβει τον Stoltz που ήταν η δεύτερη επιλογή.

download (2)

Τα γυρίσματα άρχισαν, ο Zemeckis όμως δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τον Stoltz, που αν και όπως είπε ο ίδιος αργότερα είναι καλός ηθοποιός, δεν ταίριαζε καθόλου στην ταινία. Έτσι προσέλαβε τον Michal J. Fox ο οποίος δούλευε διπλοβάρδιες και Σαββατοκύριακα για να γυρίσει την ταινία. Ωστόσο στην πρώτη ταινία στην σκηνή που ο Marty δίνει μπουνιά στον Biff, ο Fox ποτέ δεν έδωσε την συγκεκριμένη μπουνιά. Συγκεκριμένα στην σκηνή αυτή φαίνεται το χέρι του Stoltz μαζί με λίγο κόψιμο και ράψιμο! Για του λόγου το αληθές:

Page-59_3_Page_3

2. O “Biff” εκνευρίζεται όταν τον ρωτάνε για το Back to the Future και έφτιαξε τραγούδι

Εντάξει το να είσαι κακός σε μια τόσο αγαπημένη ταινία είναι ένα θέμα. Τα είπαμε και για το Karate Kid. O Thomas F. Wilson που έπαιξε τον Biff όμως έδειξε να εκνευρίζεται με τις ερωτήσεις του τύπου ήταν αληθινά σκατά αυτά που έπεσες στην ταινία και είπε να απαντήσει με ένα τραγούδι. (Όχι δεν ήταν αληθινά)

3. Ο Einstein που ταξίδεψε στο μέλλον ήταν στην πραγματικότητα άνθρωπος

2171_02969_REV

Όταν σκέφτεται κανείς την σκηνή με το τηλεκατευθυνόμενο Delorian και τον σκύλο του Doctor Brown μέσα, νομίζει ότι είτε όντως έφτιαξαν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, είτε κάποιος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και δίπλα ή κάτω από τον σκύλο. Η αλήθεια είναι πολυ πιο πεζή καθώς στην πραγματικότητα στο αυτοκίνητο εκείνη την ώρα βρέθηκε ένας άνθρωπος με μάσκα σκύλου, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

4. Η ταινία παραλίγο να λέγεται Space Man from Pluto!

SheinbergMemo-700x890

Μάλιστα ο παραγωγός της Universal που επέμενε για την αλλαγή στην ταινία έλεγε πως ο τίτλος Back to the Future είναι δυσνόητος και παραπλανητικός καθώς δεν υπάρχει ταξίδι στο μέλλον (στην πρώτη ταινία). Πρότεινε έτσι αυτόν τον εναλλακτικό τίτλο εξαιτίας της στολής του Marty μόλις φτάνει στο παρελθόν. Για να το υποστηρίξει ακόμα πιο πολύ πρότεινε στο παραπάνω memo και ανάλογες αλλαγές στο σενάριο. Ευτυχώς δεν εισακούστηκε.

5. Ο Flux Capacitor δεν είναι απλό πράγμα

Έτσι οι σεναριογράφοι της ταινίας έκαναν αρκετοί δουλειά για να καταλήξουν στο σχέδιο για την συσκευή που κάνει το ταξίδι στο χρόνο δυνατό. Δείτε τα διάφορα σχέδια:

Screenshot-from-2015-10-21-232440-e1445465343245

6. Ο Christopher Lloyd δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με το Delorian

Μάλιστα όπως έχει πει σε συνέντευξη του, δεν ήταν το αγαπημένο του μοντέλο καθώς αυτός προτιμά τις Porche. Μάλιστα είπε πως τα μοντέλα που είχαν κατά την διάρκεια της ταινίας χάλασαν αρκετές φορές και δεν τον άφησαν ικανοποιημένο με την κατασκευή τους.

7. Ο Elijah Wood ήταν στο Back to the Future 2 και αυτή ήταν η πρώτη του ταινία

Σε ηλικία οχτώ χρονών ο μικρός Wood έπαιξε ένα μικρό ρόλο του παιδιού στο Cafe 80’s! Ακόμα το θυμάται και ακόμα του το θυμίζουν:

8. Ο Michael J. Fox δεν ήξερε να κάνει πατίνι και έμαθε όχι μία αλλά δύο φορές! 

91PZFED4K7L

Έτσι χρειάστηκε να κάνει μαθήματα για να μάθει για το Back to the Future και τις σκηνές που περιλάμβαναν το πατίνι στην πρώτη ταινία, όμως μετά από τέσσερα χρόνια οπότε και έγινε το sequel, είχε και πάλι ξεχάσει το πως να πατινάρει, έτσι χρειάστηκε να κάνει και πάλι μαθήματα.

9. Η back to back παραγωγή των Back to the Future 2 και 3 ήταν πρωτοπορία

Την εποχή των πολυάριθμων sequel και του χωρισμού βιβλίων σε δύο ταινίες, δεν μας ακούγεται περίεργο όμως το ότι τα δύο sequel του Back to the Future γυρίστηκαν μαζί ήταν μία μεγάλη πρωτοπορία για την εποχή που σίγουρα μείωσε τα έξοδα στην ταινία. Μάλιστα όταν ο Marty και ο Doc έπρεπε να ποζάρουν για την φωτογραφία που θα βρισκόταν στο πόστερ της δεύτερης ταινίας, γύριζαν ακόμη την τρίτη, φορώντας καουμπόικα, έτσι για να βγάλουν την φωτογραφία θα έπρεπε να αλλάξουν.

10. Οι αλλαγές ηθοποιών ανάμεσα στις δύο ταινίες δεν επηρέασαν την παραγωγή

Την φίλη του Marty, Jennifer στην πρώτη ταινία παίζει η Claudia Wells. Στην δεύτερη όμως ταινία, την αντικατέστησε η Elisabeth Shue. Μάλιστα το αντίστοιχο βίντεο μας δείχνει το τέλος της πρώτης ταινίας μαζί με την αρχή της δεύτερης με την ίδια σκηνή γυρισμένη δύο φορές για τις ανάγκες της αλλαγής ηθοποιού:

Και ο ηθοποιός που έπαιζε στην πρώτη ταινία αρνήθηκε να παίξει στην δεύτερη, με αποτέλεσμα να μην αντικατασταθεί αλλά να χρησιμοποιηθούν σκηνές από την πρώτη ταινία όπου χρειαζόταν.

+1: Και επειδή τόσο frenzy δεν γινόταν με το Back to the Future ούτε όταν η ταινία πρωτοβγήκε στις αίθουσες, άλλες βιομηχανίες αντιδρούν και έτσι δυστυχώς θα έχουμε ακόμα και πορνό-parody της ταινίας: