Το Vanity Fair για την αδυναμία της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες παραγωγές όπως το νέο Bourne - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Vanity Fair για την αδυναμία της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες παραγωγές όπως το νέο Bourne

Ειδήσεις | 16-10-2015 |

Ο Matt Damon μας έδωσε πριν δύο περίπου μήνες μια απρόσμενη χαρά λέγοντας ότι το νέο Bourne θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα, με το θέμα του να είναι η κρίση, η λιτότητα, η δημοκρατία και ο Snowden.  Η χαρά όμως δεν διήρκεσε πολύ καθώς αντί για την Αθήνα τα γυρίσματα αποφασίστηκε να γίνουν στην Τενερίφη της Ισπανίας, η οποία μάλιστα μετατράπηκε σε Αθήνα για τις ανάγκες της ταινίας.

Δείτε επίσης: Το νέο Bourne και ο Matt Damon κάνoυν γυρίσματα στην Αθήνα – ή μήπως όχι;

Το γεγονός ότι η παραγωγή του Bourne αντί για την Ελλάδα επέλεξε να βρει την Αθήνα του σε άλλη πόλη, σχολιάστηκε από το Vanity Fair στο πρόσφατο τεύχος του και στην ηλεκτρονική του έκδοση. Δείτε το original άρθρο ή διαβάστε την μετάφρασή μας :

Δείτε επίσης: Ο Matt Damon σε μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ στα γυρίσματα του νέου Bourne 

Τίτλος: Η Ελλάδα δεν δίνει δώρα σε ξένες παραγωγές

Η βιομηχανία της κινηματογραφικής τοποθεσίας της Ελλάδας έχασε τον προηγούμενο μήνα, όταν οι παραγωγοί του νέου Bourne επέλεξαν να γυρίσουν την ταινία αντί για την Αθήνα, στην Ισπανία, εξαιτίας των ελκυστικών φορολογικών ρυθμίσεων.

Παρά την οικονομική κρίση στην χώρα, η Ελλάδα θα πρέπει να εισάγει νέες ρυθμίσεις που να δώσουν κίνητρα για τις παραγωγές. Νωρίτερα φέτος ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ετοίμαζε ένα νέο σχετικό πρόγραμμα, ωστόσο η παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τσίπρα, έβαλε το σχέδιο στο ψυγείο.

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος της CL Prods. που ήταν στην παραγωγή του “The Bourne Identity” και ανέλαβε τις συζητήσεις για να έρθει το νέο Bourne στην Ελλάδα είπε ότι τέτοιες υποσχέσεις δεν είναι κάτι καινούριο. “Ακούμε τέτοιες υποσχέσεις εδώ και 15 χρόνια” είπε.

Οι περίπλοκοι εργατικοί και ασφαλιστικοί νόμοι προσθέτουν άλλον ένα πονοκέφαλο για τους παραγωγούς στην Ελλάδα, ενώ κανένα σχετικό γραφείο δεν υπάρχει για να βοηθήσει τις ξένες παραγωγές με την τεράστια γραφειοκρατεία.

Οι Έλληνες παραγωγοί πιέζουν συνεχώς την κυβέρνηση να κάνουν την χώρα πιο ελκυστική σε ξένες παραγωγές, όμως ο Λαμπρόπουλος είναι πολύ επιφυλακτικός για το ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει το τοπίο σε σχέση με τις προηγούμενες. “Δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για το το θέμα και δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται γενικά για το σινεμά”, είπε. “Προσπαθούμε να λύσουμε από μόνοι μας τα προβλήματα”.