Το "My Golden Years" του Αρνό Ντελπεσέν, η ταινία τελετής λήξης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “My Golden Years” του Αρνό Ντελπεσέν, η ταινία τελετής λήξης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις | 19-10-2015 |

Το 56ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

Φέτος το φεστιβάλ επικεντρώνεται σε πρωτοπόρους δημιουργούς, και για αυτό θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον σημαντικό Γάλλο κινηματογραφιστή, Αρνό Ντελπεσέν, χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη ταινία του, “My Golden Years”, ως ταινία λήξης του φεστιβάλ. Η ταινία απέσπασε το βραβείο SACD, στο δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών, στο προηγούμενο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών. Ο σκηνοθέτης εδώ θα συναντηθεί με έναν παλιό του χαρακτήρα, τον Πολ Ντενταλούς, και θα μας παρουσιάσει τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, από την παιδική του ηλικία, έως τον μεγάλο του έρωτα.

Οι ταινίες του σκηνοθέτη που θα προβληθούν στα πλαίσια του αφιερώματος θα είναι οι εξής: La Vie de Morts (1991), La Sentinelle (1992), My Sex Life… or How I Got into an Argument (1996, και βραβείο Σεζάρ στον Ματιέ Αμαλρίκ), Kings and Queen (2004), A Christmas Tale (2008) και Jimmy P: Psychotherapy of a Plains Indian (2013).

Η παρουσία όμως του σκηνοθέτη θα έχει και συνέχεια καθώς θα είναι παρών σε όλες τις προβολές του αφιερώματος, αλλά και θα παραδώσει ένα masterclass πάνω στον κινηματογράφο.

Θα έχουμε επίσης και την ευκαιρία να δούμε ακόμα ένα αφιέρωμα στο φεστιβάλ, πάνω στους σύγχρονους Αυστριακούς δημιουργούς, όπως τους Στέφαν Ρίχτερ, με το One of Us, Σαμπίνε Χιέμπλερ και Γκέρχαρντ Ερτλ, με το Chucks, Μαρί Κράουτσερ, με το Gruber is Leaving, Μπάρμπαρα Έντερ, με το Thank you for Bombing, και την Ελίζαμπεθ Σαράνγκ, με το  Jack. 


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.


Διαβάστε περισσότερα για: ,