Το Φονικό Όπλο στη μικρή οθόνη του Fox - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Φονικό Όπλο στη μικρή οθόνη του Fox

Ειδήσεις | 3-10-2015 |

Tο Φονικό Όπλο είναι μια σειρά ταινιών που μας έχει διασκεδάσει αμέτρητες φορές, σχεδόν επί δύο δεκαετίες, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. Το 1998 βγήκε η τέταρτη και τελευταία ταινία της σειράς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αξέχαστη θα μείνει η υπέροχη ερμηνευτική χημεία των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας, του νέου τότε Mel Gibson και του ελαφρώς εμπειρότερου Danny Glover. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς τους δύο πρωταγωνιστές οι ταινίες θα ήταν τέσσερα flat action movies όπως τόσα και τόσα.

Εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει να να ακούγονται φήμες για reboot (ο Mel Gibson έχει ήδη αρνηθεί κάθετα αυτήν την προοπτική) αλλά πρόσφατα μάθαμε ότι το Lethal Weapon θα προχωρήσει σε καινούργια τηλεοπτικά μονοπάτια! Ήδη η Fox ετοιμάζει έναν πιλότο για την τηλεοπτική σειρά Φονικό Όπλο, με τον Matt Miller (Forever) στο σενάριο. Φυσικά θα επέλθουν κάποιες αλλαγές στη βασική ιστορία, τις οποίες εντοπίσαμε και παρουσιάζουμε παρακάτω.

H Warner Bros. TV θα κάνει την παραγωγή στο πιλοτικό επεισόδιο για τη Fox κι εδώ μας ενημερώνει για τη νέα πλοκή: ” Η τηλεοπτική ενσάρκωση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από την απροσδόκητη συνεργασία μεταξύ ενός πρώην μέλους των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και νυν Τεξανού μπάτσου, που μετακομίζει στο Los Angeles μετά το θάνατο της συζύγου και του παιδιού του και καταλήγει να συνεργάζεται με έναν καρδιοπαθή ντετέκτιβ του LAPD που πρέπει να αποφεύγει το άγχος και τις εντάσεις.

Όλα καλά ως εδώ. Δε βλέπω και μεγάλες διαφορές με την ταινία. Το πραγματικό ερώτημα είναι εν τέλει ποιοι θα αποτελούν το βασικό καστ της σειράς και φυσικά ποιος θα γράφει τα σενάρια. Το Φονικό Όπλο ήταν η πρώτη μεγάλη δουλειά του γνωστού σεναριογράφου Shane Black (Iron Man 3, Kiss Kiss Bang Bang), η οποία σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία του Richard Donner, έδινε στην ταινία τα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία. Ναι, δεν είναι όλα τόσο απλά όσο φαίνονται.

Ας ελπίσουμε ότι οι συντελεστές θα φανούν αντάξιοι της ιστορίας των ταινιών που έχουν κληθεί να διαχειριστούν και ότι σε λίγο καιρό θα απολαμβάνουμε μια αξιοπρεπή και διασκεδαστική σειρά δράσης από τους δέκτες μας.