To Chevalier κάνει την ελληνική του πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη! Όλες οι ελληνικές ταινίες του #tiff56 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

To Chevalier κάνει την ελληνική του πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη! Όλες οι ελληνικές ταινίες του #tiff56

Φεστιβάλ | 22-10-2015 |

Μετά τις πρόσφατες βραβεύσεις του Chevalier, όπως είναι φυσικό το ελληνικό κοινό αδημονεί να δει την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη και στην Ελλάδα. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, στα πλαίσια του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Εκτός από το Chevalier, όμως, ακόμη 13 ελληνικές ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ, ενώ θα δούμε ακόμη 6, που έχουν ήδη προβληθεί στην χώρα μας. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 16 μικρού μήκους ταινίες, όπως 40 ελληνικές κινουμένων σχεδίων σε ένα αφιέρωμα για τα 70 χρόνια του ελληνικού animation.

Ανάμεσα στις πρεμιέρες ελληνικών ταινιών στη Θεσσαλονίκη, θα δούμε και την τελευταία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Το Ξύπνημα της Άνοιξης, που εστιάζει σε πέντε εφήβους, οι οποίοι στήνουν μια ένοπλη συμμορία, ξετυλίγοντας ένα χρονικό προδοσίας και κατάρρευσης, με φόντο την παρηκμασμένη Αθήνα. Μια πολλά υποσχόμενη σοπράνο χάνει ξαφνικά την φωνή της στο Silent του Γιώργου Γκιγκαπέππα, η συνάντηση μιας καρκινοπαθούς και ενός άστεγου αλλάζει τις ζωές τους στο Smac του Ηλία Δημητρίου, στο Invisible του Δημήτρη Αθανίτη, ένας άνδρας που χάνει την δουλειά του, ετοιμάζει την εκδίκηση του, ενώ στο Κυπαρίσσι του Βυθού του Νίκου Κορνήλιου μας παρουσιάζει μια πειραματική αφήγηση, όπου τα συναισθήματα εναλλάσσονται μεταξύ τους.

Στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα δούμε επίσης και τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες νέων Ελλήνων δημιουργών. Δεν θα μπορούσε να λείπει το Interruption του Γιώργου Ζώη, άλλα και αξιόλογες δουλειές, όπως Οι εντυπώσεις ενός πνιγμένου του Κύρου Παπαβασιλείου, το Tabula Rasa από τις Ηρώ Δοντά και Ναταλία Στράτου, ο Καύσωνας της Τζόις Νασαουάτι, η Ειμαρμένη του Ανδρέα Μαριανού και η Κουζίνα του Σπύρου Αμοιρόπουλου. Πρεμιέρα στο φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν και οι ταινίες Μέλος οικογένειας του Μαρίνου Καρτίκκη και Zenaida των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου, οι οποίες πραγματεύονται ζητήματα όπως η κρίση και το trafficking.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και έξι ταινίες, οι οποίες όμως έχουν ήδη προβληθεί στην χώρα μας: το Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου , το Σύμπτωμα του Άγγελου Φραντζή , η Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου, οι Όχθες του Πάνου Καρκανεβάτου, το Από έρωτα του Θοδωρή Αθερίδη και το Illusion του Σάββα Καρύδα.

Όσον αφορά το αφιέρωμα στα 70 χρόνια του ελληνικού animation, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ASIFA Hellas (Ένωση Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων) θα παρουσιάσει μια ανθολογία από 40 μικρού μήκους animation, που αναδεικνύουν διαχρονικά την τέχνη των κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα.

Τέλος, 4 κινηματογραφικά project από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο 11ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads της Αγοράς. Αυτά είναι:

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας, Παραγωγή: Γιώργος Κυριάκος, View Master, Ελλάδα
I WILL CROSS TOMORROW / ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΝΑΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – Σκηνοθεσία: Sepideh Farsi, Παραγωγή: Πάνος Καραμπίνης – Pan Entertainment, Thierry Lenouvel – Ciné-Sud Promotion, Ελλάδα/Γαλλία
THE LAND OF NO ONE – Σκηνοθεσία: Aran Hughes & Χριστίνα Κουτσοσπύρου, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Plays2Place Productions, Ελλάδα
TO ΠΟΤΑΜΙ – Σκηνοθεσία: Χάρης Ραφτόγιαννης, Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου, Blackbird Production, Ελλάδα

 


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.


Διαβάστε περισσότερα για: