Ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου το 1ο Thessaloniki Animation Festival - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου το 1ο Thessaloniki Animation Festival

Φεστιβάλ | 17-10-2015 |

Ένα νέο, ενδιαφέρον φεστιβάλ έρχεται στην Θεσσαλονίκη! Το πρώτο Thessaloniki Animation Festival ξεκινά δυναμικά στις 23 Οκτωβρίου με προβολές στον κινηματογράφο “Αλέξανδρος” έως και τις 25 Οκτωβρίου.

Επίσημος προσκεκλημένος του φεστιβάλ θα είναι ο Rony Oren, ειδήμονας του είδους και Πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design της Ιερουσαλήμ, ο οποίος εκτός των άλλων, θα παραδώσει σεμινάρια (masterclasses) για stop motion animation. Masterclasses θα δοθούν και από άλλους Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ θα υπάρξουν και ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Το διαγωνιστικό τμήμα, όπου αναμένεται να βραβευθούν μικρού μήκους animation σε διάφορες κατηγορίες, θα πλαισιώσει αφιέρωμα στα 70 χρόνια ελληνικού animation, από την ASIFA (Association Internationale du Film dAnimation), όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν ξεχωρίσει από το 1945 έως σήμερα, με στόχο να γνωρίσει το κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή. Επίσης, θα υπάρξουν προβολές ταινιών από το Be There Corfu Animation Festival.

Δείτε το spot:

 

Το 1ο Thessaloniki Animation Festival έχει ελεύθερη είσοδο, διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση AddArt, υπο την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

taf-poster

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,