Τα Cartoons των 80's και 90's, που θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά blockbusters - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα Cartoons των 80’s και 90’s, που θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά blockbusters

Αφιερώματα | 19-10-2015 |

Καλώς ή κακώς (καλώς αν με ρωτάτε), είμαστε μία γενιά που μεγάλωσε με τηλεόραση, αλλά με καλή τηλεόραση. Είμαστε μία γενιά που βάζαμε ξυπνητήρι για να δούμε παιδικά, τα οποία τότε δεν ήταν cartoons, ή anime, ή κινούμενα σχέδια. Όλα έμπαιναν στην κατηγορία “Θα δούμε Μικί Μάους” και τέλος.

Και μπορεί ο Michael Bay να μας έχει καταστρέψει ήδη τους Transformers, και μπορεί οι G.I.Joe να μην ήταν αυτό που θα θέλαμε, και μπορεί τα “Χελωνονιτζάκια” να μην μπόρεσαν να μεταφέρουν αυτό που θα θέλαμε, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ναι φίλοι μου, υπάρχει. Πάμε να δούμε μερικά cartoons που θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά blockbusters.

Dino-Riders

dino-riders

Διάρκεια: 14 επεισόδια (Οκτώβριος 1988 – Δεκέμβριος 1988)

Ναι μας αρέσουν οι δεινόσαυροι, και δεν τον αρνούμαστε. Και μπορεί το “Jurassic Park” να έθεσε βάσεις για ρεαλιστική απεικόνιση αλλά κάποια στιγμή, και πριν τη ρεαλιστική τους απεικόνιση, είχαμε καρφωθεί στις τηλεοράσεις μας, βλέποντας δεινόσαυρους με καβαλάρηδες και λέιζερ. Οι καλοί χρησιμοποιούν τηλεπάθεια, η κακοί πλύση εγκεφάλου, και οι μάχες ήταν καταπληκτικές. Σε έναν συνδυασμό φανταστείτε τώρα σε “Pacific Rim”, “Avatar” και “Jurassic Park”. To επικίνδυνο είναι ότι το όλο θέαμα θα μπορούσε να γίνει γελοίο, αλλά με ένα σκοτεινό twist θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Gargoyles

gargoyles-124145

Διάρκεια: 78 επεισόδια (Οκτώβριος 1994 – Φεβρουάριος 1997)

Από τις αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων, με την οποία ακόμα απορώ γιατί δεν έχει ακόμα ταινία. Τα Gargoyles ξυπνούν μετά από 1000 χρόνια, και πρέπει να προσαρμοστούν στην νέα εποχή, αλλά σε συνεργασία με την αστυνομία, να σώσουν τον κόσμο από τέρατα που σπέρνει στη Γη ο David Xanatos, ένας ιδιοφυής και πάμπλουτος επιχειρηματίας, που συνδέεται με τους Illuminati. Συγνώμη δηλαδή, δεν είναι αυτό καταπληκτικό σενάριο; Από μόνο του σκοτεινό και ενήλικο, φανταστείτε κάτι ανάμεσα σε “Priest”, “Underworld” και “Van Helsing”. Συν ότι μιλάμε για τον Goliath, έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες.

SilverHawks

silverhawks-3

Διάρκεια: 65 επεισόδια (Σεπτέμβριος 1986 – Δεκέμβριος 1986)

Ναι οκ, είναι λίγο επίφοβο δεν λέω, αλλά θυμάμαι ένα φίλο να περιγράφει τα “Ασημένια Γεράκια”, σαν τον “Robocop το διαστήματος”, και από μόνο του σαν περιγραφή σε ενθουσιάζει δεν μπορείς να πεις. Μιλάμε για ανθρώπους με ρομποτικό σκελετό, που πετάνε στο διάστημα. Τι άλλο θέλετε; Το λάθος θα είναι να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Έτσι θα χαθεί το παιχνίδι. Αυτό που χρειάζεται είναι μία περιπέτεια τύπου “Guardians of the Galaxy”, για να λειτουργήσει. Διότι μιλάμε για μάχες στο διάστημα, και τον κύριο κακό, τον Monstar να καβαλάει ένα γιγάντιο ρομποτικό χταπόδι. Σκεφτείτε το.

ThunderCats

thundercats-art

Διάρκεια: 130 επεισόδια (Ιανουάριος 1985 – Σεπτέμβριος 1989)

Ή αλλιώς, όπου και να πάω οι Thundercats με πληγώνουν. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη τους αιλουροειδής ανθρώπους, αλλά κάθε προσπάθεια σταματά στα screen tests. Τα πάντα εδώ βέβαια θα παιχτούν στο πόσο καλή είναι η ομάδα των οπτικών εφέ, είτε αυτά είναι CGI, είτε πρακτικά. Η ομάδα από μόνη της είναι ενδιαφέρουσα, ο Mum-ra από μόνος του είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κακούς. Η φορά που η ταινία έφτασε πιο κοντά στη δημιουργία της ήταν με τους Ed Harris, Matthew McConaughey, Tia Leoni, David Caradine και Vin Diesel. Άντε και να δούμε. Νιάου.

Voltron: Defender of the Universe

wpid-Voltron-Wallpaper-3

Διάρκεια: 124 επεισόδια (Σεπτέμβριος 1984 – Νοέμβριος 1985)

Και εδώ μιλάμε για ένα καταπληκτικό ρομπότ, το οποίο χειρίζονται 5 εξερευνητές του διαστήματος, προκειμένου να διατηρήσουν ειρήνη στον γαλαξία. Οι 5 εξερευνητές έχουν ο καθένας από ένα μικρότερο ρομπότ, το οποίο μοιάζει με λιοντάρι, και όλοι μαζί δημιουργούν τον Voltron, ο οποίος κουβαλάει και σπαθί παρεμπιπτόντως. Μάχες και ρομπότ και τέρατα σε κάθε πλανήτη, ακόμα και στο διάστημα. Ναι, μιλάμε για ένα “Pacific Rim”, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί παντού.