Ο Tarantino φωνάζει "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και οι αστυνομικοί απειλούν με εμπάργκο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Tarantino φωνάζει “Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” και οι αστυνομικοί απειλούν με εμπάργκο

Ειδήσεις | 26-10-2015 |

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ έχει πλέον περάσει σε επίπεδα που δεν μπορούν να γίνουν σε μας εδώ αντιληπτά με τον ρατσισμό από τους αστυνομικούς ενάντια σε μαύρους πολίτες να φτάνει τα όρια της φρενίτιδας. Κάθε λίγο και λιγάκι θα βγει online και ένα βίντεο με αστυνομικούς να προσβάλουν, να χτυπούν αδικαιολόγητα ή ακόμα και να πυροβολούν εναντίον πολιτών. Ο Tarantino λοιπόν, που στις τελευταίες του ταινίες αντιμετωπίζει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο φυσικά, θέματα ρατσισμού, όπως έκανε στο Inglourious Basterds και το Django Unchained, συμμετείχε σε μία διαδήλωση στην Νέα Υόρκη το Σάββατο που μας πέρασε, ενώνοντας την φωνή του με τους διαδηλωτές που φώναζαν τους αστυνομικούς δολοφόνους. Μάλιστα ο Tarantino δήλωσε σχετικά:

“Όταν βλέπω δολοφόνους, δε μπορώ να στέκομαι χωρίς να κάνω τίποτα… Πρέπει να αποκαλέσω κάποιον που είναι δολοφόνος, δολοφόνο και να αναφερθώ σε μια δολοφονία, σαν δολοφονία. Είμαι άνθρωπος με συνείδηση. Αν πιστεύεις ότι διαπράττεται μια δολοφονία, πρέπει να σηκωθείς και να ταχθείς ενάντιά της.  Είμαι εδώ για να πω ότι είμαι στο πλευρό των δολοφονηθέντων.” είπε ο Tarantino

Δείτε επίσης: Τα σενάρια του Tarantino ως εξώφυλλα βιβλίων

Δείτε επίσης: Αυτές τις σκηνές έχει… κλέψει ο Tarantino

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης με έναν αρμόδιο αστυνομικό να λέει ότι ο Tarantino δεν έχει δουλειά να έρχεται στην Νέα Υόρκη και να πουλάει τις αστυνομικές ιστορίες του. “Δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάποιος που ζει από ταινίες που παρουσιάζουν σαν ένδοξο το έγκλημα και την βία, είναι κάποιος που μισεί τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί που ο Tarantino αποκαλεί δολοφόνους, δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς σε κάποια από τις φαντασιώσεις του της μεγάλης οθόνης — ρισκάρουν και θυσιάζουν την ζωή τους για να προστατέψουν την κοινωνία από το έγκλημα.” είπε ο αστυνόμος, καλώντας παράλληλα σε μποϊκοτάζ στις ταινίες του Tarantino.

Τα συμπεράσματα δικά σας, όμως μάλλον με τέτοιες αντιδράσεις και λίγα τους είπε ο Tarantino.

Δείτε επίσης: Το trailer του Hateful Eight του Tarantino

Διαβάστε περισσότερα για: , ,