Η Rebecca Ferguson δίπλα στον Michael Fassbender στον Χιονάνθρωπο του Jo Nesbo; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Rebecca Ferguson δίπλα στον Michael Fassbender στον Χιονάνθρωπο του Jo Nesbo;

Ειδήσεις | 15-10-2015 |

Η κινηματογραφική μεταφορά του Χιονάνθρωπου του Jo Nesbo, αποτελεί ίσως ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα κινηματογραφικά project, αφού αφορά ένα από τα πιο δημοφιλή αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. Επομένως, οτιδήποτε νεότερο σχετικά με αυτό, το υποδεχόμαστε με έναν σχεδόν παιδιάστικο ενθουσιασμό. Τουλάχιστον όλοι όσοι είμαστε φαν του συγγραφέα.

Το τελευταίο νέο θέλει την Rebecca Ferguson, που ίσως θυμάσαι από το πρόσφατο Mission Impossible, να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους παραγωγούς για να υποδυθεί κάποιον ρόλο στην ταινία. Μάλιστα, αν προχωρήσει αυτό τότε θα βρεθεί στο πλευρό του Michael Fassbender. Τον ποιο ρόλο θα υποδυθεί, δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Την σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Tomas Alfredson, παρά τις φήμες πριν από λίγα χρόνια ότι θα αναλάμβανε ο Martin Scorsese, ο οποίος ωστόσο θα βρίσκεται στην παραγωγή της ταινίας, μαζί με τον Nesbo, κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς το θερμό του ενδιαφέρον για την μεταφορά. 

Για όσους, δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, η ιστορία εκτυλίσσεται στο Όσλο το 2004, όπου ο Χάρι Χόλε αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση μιας σειράς φόνων γυναικών. Η προηγούμενη εμπειρία του από μια συνεργασία με το FBI, το βοηθά να συνδέσει τις υποθέσεις και να καταλήξει στο κυνήγι του πρώτου, κατά συρροή δολοφόνου της Νορβηγίας. Για όσους διαφωνείτε με τον χαρακτηρισμό, σας θυμίζουμε πως η πρωτοφανής (για την Νορβηγία) επίθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, συνέβη το καλοκαίρι του 2011, ενώ το βιβλίο εκδόθηκε το 2007.

Επιστρέφοντας στην Ferguson, το ενδεχόμενο της συμμετοχής της στον Χιονάνθρωπο αποδεικνύει ότι οι δρόμοι του Hollywood (και όχι μόνο) έχουν ανοιχτεί διάπλατοι μπροστά της! Ήδη φλερτάρει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Guernsey, την κινηματογραφική μεταφορά του The Guernsey Literary Society and Potato Peel Pie Society, από τον Βρετανό σκηνοθέτη Mike Newell, τον οποίο κατά καιρούς έχουν διεκδικήσει μεγάλα ονόματα, όπως εκείνο της Kate Winslet. Πιθανόν να την δούμε και στο sequel του Prometheus, του Ridley Scott, ενώ μάλλον δεδομένη είναι και η συμμετοχή της σε μια ακόμη Επικίνδυνη Αποστολή…

Όλα αυτά μένει να τα δούμε. Προς το παρόν περιμένουμε – αγωνιωδώς! – ημερομηνία πρεμιέρας για τον Χιονάνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,