Η νέα ταινία του Ken Loach "I, Daniel Blake" ξεκίνησε γυρίσματα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η νέα ταινία του Ken Loach “I, Daniel Blake” ξεκίνησε γυρίσματα

Ειδήσεις | 30-10-2015 |

Πάνε πλέον σχεδόν δύο χρόνια από τις δηλώσεις του Ken Loach και της παραγωγού του, ότι πιθανότατα το Jimmy’s Hall θα ήταν η τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει ο μεγάλος Βρετανός δημιουργός. Ο Loach βέβαια λίγο αργότερα βρέθηκε στο Βερολίνο, για να παραλάβει την τιμητική Χρυσή Άρκτο, αλλά και να τα ψάλει στους Γερμανούς για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπου φυσικά ρωτήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι πιθανώς να είναι η τελευταία του ταινία το Jimmy’s Hall, καθώς κάθε φορά η όλη διαδικασία είναι και πιο κοπιαστική με τον ίδιο να είναι και πιο μεγάλος. Σημείωσε όμως ότι η απόφασή του αυτή ήταν πάνω στο τέλος των γυρισμάτων, κάτω από μεγάλη πίεση, έτσι δεν απέκλεισε να κάνει και άλλη ταινία αν αισθάνεται καλά.

Και ευτυχώς για μας αισθάνεται καλά και βρίσκεται ήδη στα γυρίσματα της νέας του ταινίας “I, Daniel Blake“, σε σενάριο όπως συνήθως του Paul Laverty. Η ταινία εστιάζεται σε έναν πενηντάρη ξυλουργό και μία ανύπαντρη μητέρα που βγάζει τα απαραίτητα με την στήριξη του κράτους, με τον Loach να εστιάζει και πάλι σε κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα. Οι Dave Johns και Hayley Squires κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία. (Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι η πρώτη επίσημη της ταινίας)

Δείτε επίσης: Ken Loach και Paul Laverty: Η κρίση, η Χρυσή Αυγή και ο χορός

Δεδομένου του ότι τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει και θα διαρκέσουν περί τις έξι βδομάδες, η ταινία είναι ένα από τα φαβορί για να την δούμε στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών τον Μάη του 2016, εκεί που ο Loach διαγωνίσθηκε το 2014 με το Jimmy’s Hall και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με το The Wind that Shakes the Barley, to 2006.