Η Meryl Streep πρόεδρος της Επιτροπής στην Berlinale 2016 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Meryl Streep πρόεδρος της Επιτροπής στην Berlinale 2016

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 14-10-2015 |

Αυτά είναι νέα! Εκεί που σκέφτεσαι αν θα πας αυτό το Φλεβάρη στο κρύο Βερολίνο η Berlinale ανακοινώνει από τώρα, 14 Οκτώβρη, ότι η Meryl Streep θα είναι η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, μη αφήνοντας άλλες επιλογές από το να ψάχνεις για εισιτήρια. Η χιλιοβραβευμένη ηθοποιός θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει καθήκοντα κριτικής επιτροπής σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Berlinale που μας ήρθε μόλις.

“Η Meryl Streep είναι από τις πιο παραγωγικές και πολυπρόσωπες καλλιτέχνιδες στον κινηματογράφο. Σε ένδειξη του ενθουσιασμού μας για το τεράστιο ταλέντο της, της είχαμε δώσει το 2012 την τιμητική Χρυσή Άρκτο. Είμαι χαρούμενος που η Meryl γυρνά στο Βερολίνο για να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής.” είπε ο επί χρόνια διευθυντής της Berlinale Dieter Kosslick.

Πέρα από το 2012 και την βράβευσή της, η Meryl Streep έχει βρεθεί στο Βερολίνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μάλιστα το 1999 κέρδισε την Berlinale Camera, ενώ το 2003, κέρδισε μαζί με τις Julianne Moore και Nicole Kidman την αργυρή Άρκτο για την ερμηνεία της στο The Hours. Το 2006 βρισκόταν επίσης στο διαγωνιστικό με το A Prairie Home Companion.

“Είναι μεγάλη χαρά να γυρνώ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, για οποιαδήποτε περίσταση. Περιμένω με μεγάλη προσμονή και χαρά να αναλάβω τα καθήκοντά μου στην κριτική επιτροπή. Η ευθύνη αυτή είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν έχω αναλάβει ποτέ πρόεδρος ή συμμετάσχει σε τέτοια επιτροπή. Ελπίζω να καταφέρω να ανταποκριθώ στις υπέροχες επιτροπές προηγούμενων χρόνων. Είναι μεγάλη μου τιμή.” Είπε η Meryl Streep σχετικά.

Meryl, τα λέμε στο Βερολίνο!

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στην Γερμανική πρωτεύουσα και το Cinefreaks όπως κάθε χρόνο θα είναι εκεί!

Δείτε το βίντεο από την Βράβευση της Streep με την Χρυσή Άρκτο:

 

Διαβάστε περισσότερα για: