Φεμινίστριες διαδηλώτριες κάνουν χαμό στο κόκκινο χαλί του Suffragette μπροστά σε Meryl Streep - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεμινίστριες διαδηλώτριες κάνουν χαμό στο κόκκινο χαλί του Suffragette μπροστά σε Meryl Streep

Ειδήσεις | 8-10-2015 |

Το Φεστιβάλ του Λονδίνου έκανε χτες την πρεμιέρα και όπου είχαμε το Suffragette, μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς με τις Carey Mulligan, Meryl Streep και Helena Bonham Carter. Ωστόσο η ταινία για τον φεμινιστικό κίνημα δεν ήταν η μόνη είδηση καθώς το τελευταίο δεν εκπροσωπήθηκε από τις πρωταγωνίστριες αλλά από φεμινιστικές οργανώσεις που έκαναν διαμαρτυρία ακόμα και στο κόκκινο χαλί της ταινίας.

Η Helena Bonham Carter, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κόκκινο χαλί δεν πανικοβλήθηκε και συνέχισε να υπογράφει αυτόγραφα, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε “Είμαι χαρούμενη που η ταινία μας επηρεάζει. Γι’ αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε.” συμπληρώνοντας ότι η διαμαρτυρία, που επικεντρωνόταν στην οικογενειακή βία κατά γυναικών, είναι ότι πιο ταιριαστό στην ταινία.

Παρόμοιες ήταν οι αντιδράσεις και των άλλων συντελεστών της ταινίας.

Βέβαια το Suffragette, είναι τελευταία και λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Λίγες μέρες πριν, το σύνολο του καστ έκανε μια φωτογράφηση με κάποια μπλουζάκια που έγραφαν “Καλύτερα να είμαι επαναστάτης παρά σκλάβος”, ατάκα από μία εκ των πρωταγωνιστριών της ταινίας, που όμως ξέσπασε μεγάλες αντιδράσεις των πραγματικών σκλάβων των προηγούμενων αιώνων, ενώ πολλοί σχολίασαν αρνητικά ότι κανένας από τους πρωταγωνιστές δεν είναι μαύρος, αν και οι μαύρες γυναίκες έπαιξαν κι αυτές ρόλος στο κίνημα.

meryl_streep_suffragette_t_shirt_607

Επίσης φωτιά άναψε και η δήλωση της Streep ότι δεν νιώθει φεμινίστρια αλλά ανθρωπιστής. Δήλωση που σίγουρα δεν ταιριάζει με τα πεπραγμένα της τον τελευταίο καιρό προς την κατεύθυνση του φεμινισμού.