ΕΘ48: To Back to the future γίνεται σήμερα Present! Τι πέτυχε από τις προβλέψεις του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

ΕΘ48: To Back to the future γίνεται σήμερα Present! Τι πέτυχε από τις προβλέψεις του

Eκτός Θέματος | 21-10-2015 |

Το Back to the Future είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές ταινιών και σίγουρα η πιο διασκεδαστικές ταινίες με θέμα το ταξίδι στο χρόνο. Προσωπικά όταν αρρωσταίνω και είμαι στο κρεβάτι μεταξύ των ταινιών που απολαμβάνω να βλέπω και να χαλαρώνω είναι η τριλογία του Zemeckis για τον Marty McFly και τον Doc. Τι κι αν πέρασαν 30 χρόνια από την πρώτη ταινία, 26 από το μαγικό sequel και 25 από το μέτριο αλλά αξιοπρεπέστατο τρίτο μέρος.

Δείτε: Τριάντα χρόνια από το Back to the Future – Οι πετυχημένες και αποτυχημένες προβλέψεις για το 2015 (infographic)

Το Back to the Future 2 λοιπόν μας πάει μπροστά τον χρόνο και από το 1985, βρισκόμαστε με ένα πέταγμα του Delorian στις 21 Οκτωβρίου του 2015! Δηλαδή, σήμερα! Έτσι λίγο μετά από το infographic που βρήκαμε και σας παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες, είναι η σειρά για το δικό μας αφιέρωμα για την Back to the Future Day!

Η ταινία, ήταν από τις ελάχιστες ταινίες ταξιδιού στο χρόνο η γενικά επιστημονικής φαντασίας, που βλέπουν το μέλλον φωτεινό, αντί για μαύρο και μεταποκαλυπτικό. Προηγμένη τεχνολογία, εξέλιξη στην υπάρχουσα, ρομποτική, μηχανές, αλλά ταυτόχρονα άνθρωποι που με μικρές διαφορές, ζουν όπως περίπου και οι άνθρωποι στο 1985.

Το κατόρθωμα της ταινίας βέβαια όπως θα δούμε και στην συνέχεια, είναι ότι κατάφερε να επηρεάσει το μέλλον και έτσι σήμερα να έχουμε μια 21η Οκτωβρίου του 2015 που εξαιτίας της, μοιάζει λίγο με το 2015 του Back to the Future 2. Τα δύο κυριότερα παραδείγματα:

back-to-the-future-2-pepsi-perfect

Η αγαπημένη Pepsi του Marty McFly, στο 2015 και το Cafe 80’s, το νοσταλγικό καφέ για την δεκαετία από όπου προέρχεται ο Marty, έγινε πραγματικότητα πριν από λίγους μήνες, με αφορμή την 21η Οκτώβρη και το Back to the Future. H εταιρία, έβγαλε μια ειδική έκδοση με το ίδιο μπουκάλι και συσκευασία και τουλάχιστον στις ΗΠΑ ο κόσμος μπορεί να αγοράσει Pepsi Perfect όπως ο Marty, λίγο πριν συναντήσει τον Grif.

Δείτε επίσης: Doc και Marty επιστρέφουν και σχολιάζουν τις προβλέψεις του Back to the Future και πιθανή τέταρτη ταινία 

To Hoverboard είναι το μεγάλο όνειρο που έδωσε σε επιστήμονες και εφευρέτες μια πρόκληση και 25 χρόνια για να προσπαθήσουν να το πραγματοποιήσουν. Και πράγματι τα κατάφεραν! Το Hoverboard είναι πραγματικότητα πλέον σήμερα. Μπορεί να μην είναι ένα κοινό παιδικό παιχνίδι που το βρίσκει ο καθένας σε κάθε γωνιά, όμως λατρεύτηκε τόσο που η επιστήμη το έκανε πραγματικότητα αν και το κόστος του είναι μάλλον απαγορευτικό.

image

Κάτι άλλο που πρόβλεψε σωστά το Back to the Future είναι ο τρόπος που παίζουμε και η συλλεκτική αξία των παιχνιδιών των 80´s. Στο θεματικό καφε για τα 80’s ο Marty θα παίξει το Wild Gunman ένα κλασσικό Arcade της δεκαετίας, που όμως τα παιδιά βρίσκουν ηλίθιο καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους! Σας θυμίζει μήπως Wii;

SHARK

Άλλο ένα θέμα που το Back to the Future μάλλον έκανε καλή πρόβλεψη, είναι η 3D τεχνολογία. Εντάξει μπορεί να μην περπατάμε στο δρόμο και να βλέπουμε ολογράμματα, αλλά η 3D τεχνολογία μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και ο κινηματογράφος, ειδικά ο blockbuster κινηματογράφος στηρίζεται πολύ πλέον στην τεχνολογία. Αν δούμε και ολογράμματα σύντομα θα μιλάμε για μεγάλη πρόβλεψη για τόσα χρόνια πίσω.

Δείτε επίσης: Το Back to the Future στο πραγματικό 2015. Οικολογικό και επικριτικό βίντεο

Screenshot from 2015-10-08 18:19:06

Οι Βιντεοκλήσεις! Προσέξτε ότι βρισκόμαστε στο 1989! Τα κινητά τηλέφωνα αρχίζουν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους, όμως έχουν μέγεθος παπουτσιού νούμερο 48. Κι όμως το Back to the Future προβλέπει ότι το μέλλον της επικοινωνίας είναι στις βιντεοκλήσεις με τρόπο αρκετά παρόμοιο που αυτές γίνονται σήμερα!

418f80be-9950-4a2f-9486-5875685ce390-540x324

Σας θυμίζουν κάτι τα γυαλιά του Mc Fly του νεότερου; Ναι μάλλον τα Google Glasses είχαν την έμπνευσή τους στο Back to the Future!

Marty-McFlys-self-tying-s-011

H Nike είχε κεντρική προώθηση στα Back to the Future. Δεν θεωρείτε συνεπώς έκπληξη το ότι τα παπούτσια που προσαρμόζονται στο πόδι, αντί να έχουν κορδόνια, έγιναν πραγματικότητα! Έστω και αν είναι περισσότερο εξαιτίας του Back to the Future και όχι στην ευρεία αγορά.

Screenshot from 2015-10-08 18:17:37

Άλλη μία πρόβλεψη που δεν πέτυχε ακριβώς θεωρείτε όμως σίγουρα πετυχημένη, είναι η χρήση των αποτυπωμάτων για διάφορες δουλειές. Το να ανοίγει μια πόρτα με τα αποτυπώματα είναι κάτι που αν και δεν το έχουμε σπίτι μας, είναι αρκετά συνηθισμένο σε υψηλής ασφάλειας μέρη. Σίγουρα το να πληρώνει κάποιος με το αποτύπωμα του, όπως στο ταξί στην φωτογραφία, αποτελεί λαθεμένη πρόβλεψη, όμως αν αντί για χέρι βάλουμε τις κάρτες, τότε δεν πάμε και τόσο μακριά.

Και εκεί που το Back to The Future έπεσε έξω

11033179_1610415155840366_4845314641911562970_o

Οι εφημερίδες που παρουσιάστηκαν στο μέλλον είχαν στόχο πέρα από την πλοκή με τον γιο του Marty, και πρόβλεψη πιθανών νέων του 2015. Έτσι βλέπουμε ότι το 2015 η Βασίλισσα της Αγγλίας επισκέπτεται την Αμερική, όμως αυτή είναι πλέον η Diana, που δεν βρίσκεται τώρα στην ζωή, ενώ σε παράπλευρη στήλη, όταν η εφημερίδα αναφέρεται στον πρόεδρο της Αμερικής σαν γυναίκα, κάτι που δεν είδαμε ακόμα, ίσως όμως με την Hilary να είμαστε κοντά.

18grj0jx1ahc7jpg

Όχι δυστυχώς δεν έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα, ούτε αυτά τρέχουν με βιοκαύσιμα.Ούτε τον καιρό μπορούμε να προβλέψουμε με τόσο μεγάλη ακρίβεια, ούτε συσκευή που σε ρίχνει σε ύπνο υπάρχει. Δείτε και το βίντεο:

  BTTF2-40-Two-Ties

Ούτε δύο γραβάτες φοράνε οι άντρες στο 2015! Μάλλον αν κρίνουμε από την Ελλάδα και η μία τείνει προς κατάργηση.

Ένα από τα πιο αστεία του Back to the Future 2015, ήταν ο Hydrator που μετέτρεπε μία ελάχιστη pizza hut σε κανονική. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα. Δείτε το βίντεο:

Εκεί που επίσης έπεσε έξω η ταινία ήταν στην χρήση του fax, που αν και ακόμα υπάρχει, σίγουρα είναι σχεδόν εξαφανισμένο. Βέβαια αν αντικαταστήσουμε το fax με τo internet και ότι μπορούμε να κάνουμε με αυτό, δεν είμαστε πολύ μακριά.

8a22f5c4-149a-4733-a564-a7a2e7dd09a5-540x324

 

 

Μπορεί στην Ελλάδα να μην γιορτάζουμε το Back to the Future Day, όπως στο εξωτερικό, όμως στο Cinefreaks παραμένουμε χαρούμενοι για την μέρα και βάλαμε να δούμε χτες ξανά την τριλογία, ναι ολόκληρη…