Βενετία Μέρα 6: Μέτριο διαγωνιστικό χωρίς stars αλλά υπέροχες ταινίες στους "Ορίζοντες" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βενετία Μέρα 6: Μέτριο διαγωνιστικό χωρίς stars αλλά υπέροχες ταινίες στους “Ορίζοντες”

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 8-9-2015 |

Μπορεί οι stars να έλλειπαν από την έκτη μέρα του Φεστιβάλ της Βενετίας, όμως δεν έχετε παράπονο, σας παρουσιάσαμε τους πάντες τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο είδαμε χτες δύο ταινίες για το διαγωνιστικό και άλλες δύο για το Orizzonti. Δείτε τι μας έμεινε.

Δείτε τα πάντα για το 72ο Φεστιβάλ της Βενετίας, με όλες τις κριτικές του Cinefreaks.gr σε μία σελίδα

Βενετία Μέρα 5: Είδαμε Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Kristen Stewart και υπέροχες ταινίες για Λέοντα!

Βενετία Μέρα 4: Oscarικός transgender Eddie Redmayne… απλά αυτό

Βενετία Μέρα 3: Johnny Depp, καλλιτεχνικοί προβληματισμοί και Francofonia

H πρώτη ταινία του διαγωνιστικού χτες ήταν από το Ισραήλ. To Rabin, The Last Day του Ισραηλινού σκηνοθέτη Amos Gitai, είναι η μεγαλύτερη ταινία στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Βενετίας, με διάρκεια 153 λεπτά. Αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα, όχι μόνο για τους πολίτες της χώρας του, άλλα για οποιονδήποτε στη Γη θέλει να ζει σε έναν ειρηνικό κόσμο: την δολοφονία του Πρωθυπουργού Yitzhak Rabin, που σκοτώθηκε το 1995, μετά από μια ομιλία του στο Τελ Αβίβ.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Rabin έγινε παγκοσμίως γνωστών κερδίζοντας τιμώμενος με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μαζί με τον συμπατριώτη του Shimon Perez και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Yaser Arafat, για τις κοινές τους προσπάθειες για την Ειρήνη στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Δείτε περισσότερα και την κριτική μας για το Rabin, The Last Day.

Μία γλυκανάλατα ιστορία αγάπης από την Νότια Αφρική που άκουσε πολλά γιουχαρίσματα είχε στην συνέχεια το Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. Ο λόγος για το The Endless River.

Screenshot from 2015-09-08 13:26:10

Οι δύο πρωταγωνιστές είναι οι Nicolas Duvauchelle, ένας περίφανος Γάλλος που δεν εκτιμά τις αρχές της Νοτίου Αφρικής και η Crystal-Donna Roberts, μία εύθραστη όμορφη σερβιτόρα, που έχει χάσει τον άντρα της. Όταν θα συναντηθούν για πρώτη φορά οι δύο τους, οι σύζηγοί τους είναι εν ζωή, όμως οι δυο τους από τότε θα έχουν μια σύνδεση και ένα υποβόσκουν φλερτ. Μετά την απώλεια των δικών τους θα αποφασίσουν να φύγουν μαζί για μία νέα ζωή. Δείτε την κριτική μας για την ταινία.

Μετά την πολυάσχολη χτεσινή μέρα στο διαγωνιστικό, σήμερα είχαμε μόνο δύο ταινίες σε αυτό, είδαμε όμως άλλες δύο ταινίες για το τμήμα Orizzonti, επίσης διαγωνιστικό.

Πρώτο ήταν το υπέροχο Ιρανικό Wednesday, May 9Βρισκόμαστε στο Ιράν μία Τετάρτη 9 Μαΐου, όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του Vahid Jalilvand. Ένας μεσήλικας άντρας βάζει σε μια εφημερίδα ότι θα δώσει σε έναν από τους αιτώντες ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει και χρειάζεται αυτά τα χρήματα.

11924550_1211449038881068_1069376598621595676_n

Αμέσως κάτω από το γραφείο που ο άντρας έχει επιλέξει για να γίνει η διαλογή των αιτήσεων, επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν. Πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει προσωρινά τον άντρα λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.

Ο Jalilvand, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, πέρα της σκηνοθεσίας της, θα μας δείξει δύο από τις γυναίκες που θέλουν να κερδίσουν τα χρήματα του άντρα. Η κριτική μας για το Wednesday May 9.

Τέλος ήρθε το Ιταλικό κάτι σαν mockumentary, Pecore in Erba. Το Pecore in Erba δεν μοιάζει με καμία άλλη ταινία που έχουμε δει ποτέ, καθώς αποτελεί ένα κάτι σαν mockumentary, ενός ψεύτικου ντοκιμαντέρ δηλαδή, που στόχο όμως έχει την διακωμώδηση του κεντρικού του ήρωα αλλά και ολόκληρης της Ιταλικής και της παγκόσμιας κοινωνίας, κυρίως όσον αφορά των θέμα του αντισημιτισμού.

20562-Pecore_in_erba_2

Η ταινία ξεκινά όταν ο Leonardo Zuliani έχει εξαφανιστεί και ένα μεγάλο πλήθος έχει συρρεύσει στην Ρώμη από τις πλατείες μέχρι το σπίτι του, στηρίζοντας και προσπαθώντας να βοηθήσει στο να βρεθεί ο Leonardo. To πρόσωπο του Leonardo είναι σε κάθε τηλεόραση και όλες οι αρχές εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην οικογένειά του. Πολλοί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Leonardo έχει χαθεί και νομίζουν ότι πρόκειται για φάρσα. Και κάπου εκεί ξεκινάμε να βλέπουμε ένα αφιέρωμα της τηλεόρασης στον Zuliani και την πολυδιάστατη προσωπικότητά του. Δείτε την κριτική μας για την ταινία.

Διαβάστε περισσότερα για: