Βενετία Μέρα 2: Σαρωτικό Netflix, Αυστραλιανή κωμωδία και οι σταρ εναντίον καθολικής εκκλησίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βενετία Μέρα 2: Σαρωτικό Netflix, Αυστραλιανή κωμωδία και οι σταρ εναντίον καθολικής εκκλησίας

Αφιερώματα, Φεστιβάλ | 4-9-2015 |

Η ζωή στην Βενετία συνεχίζεται σε ένα πολύ καλό μέχρι στιγμής Φεστιβάλ στην υπέροχη δεύτερη μέρα του, που μας χάρισε τρεις πολύ καλές ταινίες αλλά και μερικούς stars.

Δείτε τι είδαμε την 1η Μέρα του Φεστιβάλ στην Βενετία

Δείτε τα πάντα για το 72ο Φεστιβάλ της Βενετίας στην ειδική σελίδα του Cinefreaks

Δύο ταινίες για το διαγωνιστικό έκαναν πρεμιέρα χτες.

bonn-irrposter-fbpic

Πρώτη ήταν το Beasts of No Nation. Βρισκόμαστε σε μία Αφρικανική χώρα που ζει τις δραματικές στιγμές ενός εμφυλίου πολέμου. Ο μικρός Agu, θα γνωρίσει από την καλή και από την ανάποδη τα στρατόπεδα του πολέμου και την φρικαλεότητα τους.

O Cary Fukunaga, σκηνοθέτης των Jane Eyre και της πρώτης σεζόν του True Detective βρίσκεται στην σκηνοθεσία αλλά και στο σενάριο που αποτελεί διασκευή του βιβλίου του Uzodinma Iweala.

Το Beasts of No Nation αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοκλασσάτες ταινίες παραγωγής του Netflix, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον  – ίσως επόμενο James Bond – Idris Elba. Ταυτόχρονα η ταινία θα είναι η πρώτη ταινία του Netflix που ταξιδεύει σε μεγάλο Φεστιβάλ, ενώ πιθανότατα να την δούμε να φτάνει μέχρι τα Oscars! Όλα αυτά λίγο πριν την πρεμιέρα της σε αίθουσες αλλά και στο διαδίκτυο μέσω του Netflix τον Οκτώβρη. Δείτε την κριτική μας για την ταινία.

dsc_0275_JPG_1003x0_crop_q85

O Elba δεν ήταν εκεί, ο μικρός όμως πρωταγωνιστής έκλεψε την παράσταση.

Την συνέχεια στο διαγωνιστικό έδωσε το τo Looking for Grace, η νέα ταινία της Sue Brooks, που είναι όπως φανερώνει και ο τίτλος του η ιστορία της αναζήτησης της Grace, της πρωταγωνίστριας της ταινίας.ένα κορίτσι, η Grace κλέβει χρήματα από την οικογένειά της, και φεύγει για ένα ταξίδι με μια φίλη της για την άλλη άκρη της Αυστραλίας, όπου παίζει το αγαπημένο της rock συγκρότημα. Το μόνο που αφήνει πίσω της είναι ένα σημείωμα που γράφει “Sorry, mum”. Οι γονείς της Grace προσλαμβάνουν έναν detective και αναζητούν την κόρη τους στους δρόμους της Αυστραλίας.

download (3)

Παρά την πρώτη αίσθηση πρόκειται για μία κωμωδία, που είναι μάλιστα αρκετά καλή. Δείτε την κριτική μας για το Looking for Grace.

Μαχητική δημοσιογραφία, σκάνδαλα στην εκκλησία, ένα βραβείο Pulitzer, ένα μαγευτικό cast. Αυτό είναι το Spotlight, η νέα ταινία του Tom McCarthy ( “The Cobbler“, “The Station Agent,” “Win Win”, “The Visitor“).

H ταινία μας παρουσιάζει την αληθινή ιστορία, μιας ομάδας δημοσιογράφων που δούλευαν στην εφημερίδα Boston Globe, και παρουσίασαν μία έρευνα επί έναν ολόκληρο χρόνο για να βραβευτούν τελικά με το βραβείο Pulitzer. H έρευνα τους είχε να κάνει με τις καταγγελίες για σκάνδαλα παρενόχλησης παιδιών στους κόλπους της εκκλησίας, σκάνδαλα που πάνε σε βάθος δεκαετιών και που έχουν κουκουλωθεί με την συμμετοχή υψηλά ιστάμενων παραγόντων και κύκλων όχι μόνο θρησκευτικού αλλά και νομικού ενδιαφέροντος με τις ευθύνες να πηγαίνουν ακόμη και σε κυβερνητικές θέσεις. Η έρευνα της ομάδας μάλιστα θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αποκαλύψεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με το θέμα.

Spotlight+Premiere+72nd+Venice+Film+Festival+uJREAohCax_l

Ο Rufallo, από τους πρωταγωνιστές του Spotlight, στο κόκκινο χαλί.

Το Spotlight, που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, μας χάρισε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ οι ηθοποιοί του έδωσαν πολύ καλές ερμηνείες. Δείτε την κριτική μας για το Spotlight

image

Διαβάστε περισσότερα για: