Top 10 - Εξαιρετικές bisexual ταινίες για την γιορτή της μέρας αμφιφυλοφιλίας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top 10 – Εξαιρετικές bisexual ταινίες για την γιορτή της μέρας αμφιφυλοφιλίας

Top-10, Αφιερώματα, Στήλες | 23-9-2015 |

Οι ερωτικές ταινίες ανέκαθεν τραβούσαν το ενδιαφέρον του κοινού, είτε αυτές περιέγραφαν ”συνηθισμένες” σχέσεις είτε όχι. Πολλοί δημιουργοί καταπιάστηκαν με αυτό το θέμα, από τον αριστουργηματικό Pasolini έως και τον Paul Verhoeven και τα αποτελέσματα συγκινούν όχι μόνο το ”bisexual” κοινό. Μαζέψαμε λοιπόν 10 ταινίες με θέμα ή χαρακτήρες bisexual για την μέρα αμφιφυλοφιλίας που γιορτάζεται σήμερα 23 Σεπτεμβρίου.

bisexual pride flag

Η σημαία της αμφιφυλοφιλίας ανεμίζει σε σημερινό pride

Sex in Chains (1928)

Σκηνοθέτης:  William Dieterle

sex-in-chains-1928-002-man-clasping-sleeping-cellmates-face

Πράγματι, η φυλακή έχει αποδειχθεί πως είναι ένα ”αγαπητό” μέρος για τους δημιουργούς που θέλουν να αποτυπώσουν την ομοφυλοφιλική επιθυμία. Στις ταινίες που διαδραματίζονται σε φυλακές γυναικών είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πώς λειτουργεί ”ένας κόσμος δίχως άντρες”, ωστόσο οι περισσότερες ερωτικές ιστορίες σε ανδρικές φυλακές είναι περιορισμένες σε σκηνές άγριου σεξ. Την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί η ταινία του William Dieterle, η οποία μας δίνει μία περισσότερο ευαίσθητη προσέγγιση.

Αφού σκοτώσει δια ατυχήματος κάποιον που παρενοχλούσε την γυναίκα του, ο Franz καταδικάζεται. Βαθιά ψυχολογικά επηρεασμένος ενδίδει στον πειρασμό να κάνει σεξ με έναν συγκρατούμενο, τον οποίο αργότερα ερωτεύεται.

Les Biches (1968)

Σκηνοθέτης: Claude Chabrol

biches-les-1968-002-stephane-audran-applying-lipstick-jacqueline-sassard-stroking-hair

Σε μία ιδιαίτερα αινιγματική ταινία, η  Frédérique συναντά μία νέα street artist, με το όνομα ”Why”, με την οποία θα περάσουν μερικές νύκτες στο διαμέρισμά της. Σύντομα, θα επισκεφθούν ένα μέρος με πολλά άλλα άτομα της gay κοινότητας, όμως την προσοχή της θα τραβήξει ένας αρχιτέκτονας, ο οποίος θα εμπλακεί σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο.

Theorem (1968)

Σκηνοθέτης: Pier Paolo Pasolini

theorem-1968-004-terence-stamp-face-on-mans-feet-on-shoulders

Ίσως θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τον πρωταγωνιστή της ταινίας  που υποδύεται ο Terence Stamp τον ”τοπ bisexual” , καθώς καταφέρνει να αποπλανήσει όλα τα μέλη μίας οικογένειας, μέχρι και την υπηρέτριά τους. Αυτή η πολυμελής οικογένεια παρασύρεται από την γοητεία ενός αινιγματικού ξένου, ο οποίος καταφέρνει να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση της οικογένειας.

Sunday Bloody Sunday (1971)

Σκηνοθέτης: John Schlesinger

sunday-bloody-sunday-1971-002-00m-lei-murrah-head-leaning-over-glenda-jackson

Η πρώτη ταινία που ”τόλμησε” να δείξει ένα φιλί μεταξύ δύο αντρών. Ξεκινά με τον τραγουδιστή Murray Head, ο οποίος συμμετέχει σε ένα ερωτικό τρίγωνο με έναν γιατρό και μία χωρισμένη γυναίκα, στο οποίο οι δύο τελευταίοι γνωρίζουν ότι μοιράζονται το άτομο που αγαπάνε και ζουν με τον φόβο ότι θα τον χάσουν.

Cabaret (1972)

Σκηνοθέτης: Bob Fosse

cabaret-1972-002-helmut-griem-michael-york-liza-minnelli-circle-looking-at-each-other

Και πάλι συναντάμε το γνωστό ερωτικό τρίγωνο, μεταξύ της  γνωστής σε όλους μας Liza Minnelli, τραγουδίστρια ενός καμπαρέ, η οποία ενώ έχει κρυφή σχέση με έναν νεαρό συγγραφέα ανακαλύπτει πως εκείνος έχει ερωτικές σχέσεις το ίδιο διάστημα με τον σύντροφό της. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι δεν υπήρξε από τις αγαπημένες των κριτικών.

Score (1974)

Σκηνοθέτης: Radley Metzger

score-1974-001-lynn-lowry-claire-wilbur-kissing

Βασισμένη σε θεατρικό έργο, η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός straight ζευγαριού που γεμάτο σεξουαλική επιθυμία, προσπαθεί να πλησιάσει και άλλα άτομα. Η προσπάθειές τους είναι επιτυχείς και απεικονίζονται με ιδιαίτερα όμορφες ερωτικές σκηνές.

Basic Instinct (1992)

Σκηνοθέτης: Paul Verhoeven

basic-instinct-1992-002-sharon-stone-chipping-ice-michael-douglas-in-background

Τι παραπάνω να πει κανείς για αυτό το έργο που δεν έχει ειπωθεί; Μία ταινία που απευθύνεται αποκλειστικά στις ερωτικές μας αισθήσεις, με πρωταγωνίστρια μία bisexual γυναίκα η οποία είναι υπεύθυνη για δολοφονίες.

Gazon maudit (1995)

Σκηνοθέτης: Josiane Balasko

gazon-maudit-1995-001-josiane-balasko-about-to-punch-alain-chabat-victoria-abril-in-middle

Μία λεσβία προσπαθεί να γοητεύσει την Victoria Abril, η οποία θέλει να ”δραπετεύσει” από τον αποτυχημένο γάμο της μαζί με έναν ομοφοβικό άντρα.

The Comedian (2012)

Σκηνοθέτης:  Tom Shkolnik

comedian-2012-006-edward-hogg-nathan-stewart-jarrett-on-night-bus-looking-out-window

Ένας φιλόδοξος κωμικός που αγωνίζεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά του στο Λονδίνο, γοητεύεται από έναν άλλο άνδρα που γνωρίζει ένα βράδυ στο λεωφορείο. Η ζωή του αρχίζει να αποκτά μία όμορφη πορεία, μέχρι που αναπτύσσει αισθήματα για την συγκάτοικό του.

Appropriate Behaviour (2014)

Σκηνοθέτης: Desiree Akhavan

appropriate-behavior-2014-004-two-women-facing-in-bed-close-up-woman-on-left-smiling

Σε αυτή τη ταινία συναντάμε μία bisexual Ιρανοαμερικανή γυναίκα η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της μπερδεμένης σεξουαλικής της ζωής. Με στοιχεία που θυμίζουν τόσο Woody Allen όσο και Lena Dunham και μία ερωτική σκηνή τριών ατόμων που έχει ήδη γίνει κλασική, αρκεί για να την δούμε.