Το Τούρκικο "Mustang" εκπροσωπεί την Γαλλία στα Οσκαρ παραγκωνίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Τούρκικο “Mustang” εκπροσωπεί την Γαλλία στα Οσκαρ παραγκωνίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα

Ειδήσεις | 23-9-2015 |

Μία τεράστια έκπληξη επιφύλαξε η επιτροπή για την επιλογή της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στα ξενόγλωσσα Oscar. Αν και η Γαλλία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με το Dheepan, ενώ φέτος υπήρχαν και το βραβευμένο με Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία στις Κάννες The Measure of a Man, η Γαλλία αγνόησε και τα δύο και επέλεξε το Mustang της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτη αλλά και ηθοποιού από την Τουρκία Deniz Gamze Erguven.

Λίγες μέρες πριν η Γαλλία είχε επιλέξει τις πέντε επικρατέστερες για την υποψηφιότητα.

To Mustang διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Βόρειας Τουρκίας, στις αρχές του καλοκαιριού. Η Lale και οι τέσσερις αδερφές της περπατάνε στο σπίτι από το σχολείο, παίζουν αθώα με τα αγόρια. Αυτό το παιχνίδι θα ξεσηκώσει ένα σκάνδαλο με μη προβλέψιμες συνέπειες. Το σπίτι της οικογένειας σύντομα θα μετατραπεί σε φυλακή, το σχολείο θα γίνεται πλέον στο σπίτι, ενώ γάμοι αρχίζουν να κανονίζονται για τις κόρες της οικογένειας. Οι πέντε αδερφές, με βαθιά αίσθηση της ελευθερίας, θα βρουν τρόπους να ξεφεύγουν από τους περιορισμούς και τους κανόνες που τους επιβάλλονται. Περισσότερα και trailer για την ταινία

Να θυμίσουμε εδώ ότι η Ελλάδα διάλεξε ήδη το Ξενία του Πάνου Κούτρα, ενώ στους ισχυρούς διεκδικητές είναι το Son of Saul από την Ουγγαρία που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.

Στο μεταξύ άλλη μία ταινία από τις Κάννες είναι υποψήφια για το ξενόγλωσσο Oscar. Ο λόγος για το The Brand New Testament, που φέρνει τον θεό στο Βέλγιο.

Οι κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα ξέρουμε όλες τις υποψήφιες.

Διαβάστε περισσότερα για: