Το ΕΣΡ βάζει πρόστιμο για προβολή ντοκιμαντέρ του HBO! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ΕΣΡ βάζει πρόστιμο για προβολή ντοκιμαντέρ του HBO!

Ειδήσεις | 11-9-2015 |

Πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την προβολή των επεισοδίων των σειρών “Pornucopia” και “Sex and Shopping”. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί πριν λίγο καιρό από το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και τώρα επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού που ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο.

Οι εκπομπές, που είχαν προβληθεί μεταμεσονύχτια, αναφέρονται στο γύρισμα πορνοταινιών με πρωταγωνιστές ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά το ΕΣΡ σε δύο εκπομπές της σειράς υπήρξε προτροπή στους τηλεθεατές ότι “θα μπορούσες να είσαι εσύ και να κάνεις τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες”, παρακινώντας “κατ΄ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές συμμετάσχουν στην παραγωγή όμοιων ταινιών”, ενώ όπως αναφέρεται στην απόφαση του οργάνου. Το ΕΣΡ αναφέρει μάλιστα ότι το πρόγραμμα αυτό “δεν έχει την στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης, αλλά ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου”.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι παραγωγής ΗΒΟ και μάλιστα έχει προβληθεί όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ σε πολλά άλλα κανάλια ανά τον κόσμο. Κοινώς… το γνωστό ΕΣΡ κάποιων προηγούμενων αιώνων…