Στο Room το Βραβείο Κοινού του Τορόντο - Προπομπός Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στο Room το Βραβείο Κοινού του Τορόντο – Προπομπός Oscar

Ειδήσεις | 24-9-2015 |

Με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο να φτάνει στο τέλος του, το μεγάλο βραβείο του κοινού, κατέληξε στο Room, του Lenny Abrahamson με την Brie Larson (Short Term 12, Gambler).

Η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει τα μεγάλα φαβορί, όπως το νέο ντοκιμαντέρ του Michael Moore, το High Rise με τους Tom Hiddleston, Jeremy Irons και το Truth με τους Cate Blanchett και Robert Redford. Αντίθετα το Spotlight άλλο ένα δημοσιογραφικό δράμα κατάφερε και πήρε το δεύτερο βραβείο.

Το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο βραβείο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος καθώς τα Slumdog Millionaire, The King’s Speech και 12 Years a Slave, ξεκίνησαν την πορεία των βραβείων τους μέχρι το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, από αυτό ακριβώς το Φεστιβάλ και το Βραβείο Κοινού.

Το Room είναι η μοναδική ιστορία του Jack και της μητέρας του, που είναι παγιδευμένοι σε ένα μικρό δωμάτιο. Η μητέρα κάνει ότι καλύτερο για τον γιο της προσπαθώντας να τον δει χαρούμενο και να τον κρατήσει ασφαλή. Παίζει παιχνίδια μαζί του, του λέει ιστορίες και κάνει ότι μια συνηθισμένη μαμά κάνει. Η μητέρα του Jack έχει φτιάξει μια ολόκληρη ζωή στο δωμάτιο και μεγαλώνει εκεί τον Jack σε μια ολοκληρωμένη σχεδόν σαν φυσιολογική ζωή. Η περιέργεια του Jack όμως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός και η μητέρα του, μεγαλώνει και θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή όταν θα οργανώσουν ένα σχέδιο διαφυγής που θα τους κάνει να έρθουν σε επαφή με κάτι τρομαχτικό, τον πραγματικό κόσμο. Δείτε περισσότερα και το trailer του The Room

Να σημειώσουμε ότι το Room, φέρνει την Brie Larsson στα φαβορί για το Oscar Γυναικείου Ρόλου.