Πρώτη φωτο του Damon από το set του νέου Bourne. Θεματολογία Snowden, δημοκρατία και γυρίσματα στην Ελλάδα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρώτη φωτο του Damon από το set του νέου Bourne. Θεματολογία Snowden, δημοκρατία και γυρίσματα στην Ελλάδα

Ειδήσεις | 9-9-2015 |

Το νέο Bourne με Matt Damon στον ρόλο του Bourne και τον Paul Greengrass και πάλι στην θέση του σκηνοθέτη επιστρέφει και άρχισε τα γυρίσματά του. Έτσι η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας, ήρθε σήμερα και δείχνει τον Damon με τους κοιλιακούς του.

Τα ενδιαφέροντα για την ταινία βέβαια δεν είναι αυτά, αλλά στις πρόσφατες δηλώσεις του Damon για το θέμα και το που θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας.

Θέλαμε οι ταινίες Bourne να είναι ένα σχόλιο για την προεδρία του Bush, έτσι θα έπρεπε να περιμένουμε ώστε ο κόσμος να αλλάξει για να επανέλθουμε.” είπε ο Matt Damon, συμπληρώνοντας ότι εκείνος μαζί με τον Paul Greengrass σκέφτονταν την ιδέα να κάνουν νέα ταινία Bourne κάθε λίγα χρόνια, όμως η ιδέα για την πέμπτη ταινία προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για την NSA.

Χωρίς να θέλω να σας πω τόσα πολλά για την ταινία, ο Bourne έχει να αντιμετωπίσει ένα κόσμο στην μετά Snowden εποχή και με την Ευρώπη πνιγμένη στην λιτότητα. Μοιάζει πολλά να έχουν αλλάξει δε νομίζεται; Υπάρχουν πολλά νέα θέματα για την κατασκοπία και τα ανθρώπινα δεδομένα, καθώς και την φύση της δημοκρατίας. ” συμπλήρωσε ο Damon για το θέμα της ταινίας, που έχει άρωμα Ελληνικής κρίσης.
Να θυμίσουμε εδώ ότι για την υπόθεση Snowden έχουμε ήδη το βραβευμένο με Oscar ντοκιμαντέρ Citizenfour, ενώ στο τέλος του έτους θα δούμε και το Snowden του Oliver Stone.
Όσον αφορά τα γυρίσματα, ο Damon αποκάλυψε: “Ξεκινάμε την Ελλάδα, καθώς όπως ξέρετε είναι η αρχή της δημοκρατίας.” με την σύνδεση με την οικονομική κρίση και την λιτότητα να είναι επίσης εμφανή με το θέμα της ταινίας. “Η ταινία τελειώνει στο Las Vegas, όπου ““And the movie ends in Las Vegas, την πιο τραγελαφική ενσάρκωση του… ” με τον Damon να σταματά και να γελά μη θέλοντας να αποκαλύψει περισσότερα.

Δείτε περισσότερα για το νέο Bourne και τις δηλώσεις του Damon.