Όταν το αμερικανικό Κογκρέσο , αδιαφόρησε για τα γράμματα περί ισότητας της Meryl Streep - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όταν το αμερικανικό Κογκρέσο , αδιαφόρησε για τα γράμματα περί ισότητας της Meryl Streep

Ειδήσεις | 8-9-2015 |

H ηθοποιός απεκάλυψε ότι έχει λάβει μόλις 5 απαντήσεις, στα 535 γράμματα που έστειλε επί προσωπικού σε κάθε μέλος του Κογκρέσου, σχετικά με τους νέους νόμους περί τις φυλετικής ισότητας.

Η νικήτρια τριών Oscar, μίλησε στο κοινό του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Telluride, όπου και προβλήθηκε το Suffragette, τονίζοντας ότι την αγνόησαν 435 εκπρόσωποι του κογκρέσου και 100 γερουσιαστές, υπεύθυνοι για την ψήφιση  των νέων νόμων.

“Έστειλα σε όλους ένα βιβλίο με τίτλο ‘Equal Means Equal’ (Ίσος σημαίνει Ίσος) από την Jessica Neuwirth,” είπε η Streep, η οποία εμφανίζεται σαν την υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών, Emmeline Pankhurst στο “Suffragette”. “Αφορά την προσπάθεια να αναβιώσει η διακήρυξη των ίσων δικαιωμάτων, η οποία μπορεί να γίνει νόμος, και να μην γίνονται διακρίσεις ενάντια των γυναικών. Πήρα μόλις 5 απαντήσεις.”

Η ύπαρξη του γράμματος της Streep, αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο. Έγραφε μέσα: “Σας γράφω για να ζητήσω να σταθείτε υπέρ της ισότητας, για την μητέρα σας, την κόρη σας, την αδερφή σας, την σύζυγό σας ή τον εαυτό σας, με το να υποστηρίξετε ενεργά την διακήρυξη των ίσων δικαιωμάτων.”

Το θέμα, και ειδικά στους κύκλους του Hollywood, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος εδώ και χρόνια, με την Streep να σημειώνει ότι μόλις το 1% των ταινιών που βγαίνουν ετησίως ανήκει σε γυναίκες σκηνοθέτιδες. “Έχει κάνει με την δυσφορία μας να έχουμε γυναίκες σε αρχηγικό ρόλο. Οι γυναίκες κινηματογραφιστές υπάρχουν, παίρνουν πτυχία, και είναι καλές, και τότε δεν προσλαμβάνονται. Γιατί;” συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Θυμηθείτε την αντίδρασή της στην προηγούμενη απονομή των oscar, κατά την διάρκεια του λόγου της Patricia Arquette:

Διαβάστε περισσότερα για: ,