Oscar Προεκλογικών Σποτ 2015 - Όλοι οι νικητές - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Oscar Προεκλογικών Σποτ 2015 – Όλοι οι νικητές

Ειδήσεις | 18-9-2015 |

Cinefreaksιώτες και Cinefreakiώτισσες. Λαέ της Ελλάδας. Στο ερώτημα τι αλλάζει περισσότερες φορές στη χώρα μας, η απάντηση δεν είναι η μόδα.

Η απάντηση είναι “Η Κυβέρνηση”.

Και ενώ κάθεσαι ωραία και καλά στον καναπέ σου, ανοίγεις την τηλεόραση, όχι τίποτε άλλο, για να γίνεται μία φασαρία μέσα στο σπίτι, και για να δικαιολογήσεις και το σεμεδάκι της γιαγιάς. Και κάπου ανάμεσα στα απορρυπαντικά, τα σχολικά, και τα αυτοκίνητα, καταλαβαίνεις ότι είσαι σε προεκλογική περίοδο, διότι να σου πετιέται και το προεκλογικό σποτ ενός κόμματος.

Το Cinefreaks, ταγμένο στις επάλξεις της κινηματογραφικής δημοσιογραφίας, σκέφτηκε: “Κι αν γίνονταν βραβεία για τα καλύτερα σποτ; Τι κατηγορίες θα υπήρχαν; Ποιος θα κέρδιζε;” Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε αυτό το καυτό ερώτημα. Πάμε.

Βραβείο Αυτοτρολλαρίσματος

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λαϊκή Ενότητα, για το σποτ “Φέρτε Βουλκανιζατέρ”

Συγχαρητήρια στον υπεύθυνο της διαφήμισης, καθώς πήρε μία από τις πιο διάσημες ατάκες του τελευταίου χρόνου, το φημισμένο “Τι είπατε”, και την ανάγκασε να το πει. Απόδειξη ότι τελικά αυτή η γυναίκα έχει χιούμορ, και αυτοτρολλάρεται. Επίσης, θα έκανε περήφανο τον Μπαμπινιώτη:

Βραβείο “Με την απειλή στο στόμα”

Παναγιώτης Λαφαζάνης – Λαϊκή Ενότητα, για το σποτ “Στο άδειο το ταξί μου, απόψε μπήκες”

Ας ξεκινήσουμε με το ότι κανείς δεν κάνει τέτοια χειρονομία για να σταματήσει ταξί. Θα μείνουμε όμως στην απάντηση της ερώτησης, “Που πάμε” από τον οδηγό, για να πάρει την απάντηση “Νομισματοκοπείο, κύριε”, απάντηση που συνοδεύεται από χαμογελάκι τύπου “κάτι ξέρω αλλά δεν σας το λέω”:

Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ

Ένωση Κεντρώων, για το σποτ “Που τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά”

Ένα μοντάζ που θα το ζήλευε και ο “Άρχοντας των Δακτυλιδιών”. Ο υπεύθυνος του σποτ, έκοψε και έραψε ομιλίες από Παπανδρέου μπαμπά, Παπανδρέου γιο, Καραμανλή θείο, Καραμανλή ανηψιό, Σημίτη, Σαμαρά, Τσίπρα, Καμμένο, για να καταδείξει 2 νοήματα. Ένα ότι είναι όλοι ψεύτες, και δύο ότι πρέπει όλοι να γίνουμε λεβέντες και να ψηφίσουμε Λεβέντη. Μετά από τέτοιο σποτ, υπάρχει πιθανότητα:

Βραβείο Καψίματος

Παναγιώτης Καμμένος – ΑΝ.ΕΛ., για το σποτ “Έχω και χιούμορ. Θα με ψηφίσεις;”

Το παιδάκι, που φοράει κόκκινη μπλούζα, για ευνόητους λόγους, έσπασε το αριστερό χεράκι του. Και ρωτάει “Τώρα πως θα γράφω;” Δείτε το βίντεο, με την απάντηση του Καμμένου, και προσπαθήστε σας παρακαλώ να μην αυτοκτονήσετε από το εγκεφαλικό κάψιμο που θα πάθετε:

Βραβείο “Στη Διαφήμιση τα πάω καλά, στην πολιτική τουναντίον”

Το Ποτάμι, για το σποτ “Κώμα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες”

Ο μπαμπάς ξυπνάει από το κώμα, μετά από 6 χρόνια, και όταν μαθαίνει τι έχει γίνει, αποφασίζει να ξαναπέσει. Ίσως η πιο χιουμοριστική της περιόδου, αλλά θα μπορούσε να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε σατιρικής εκπομπής. Έχει την πλάκα του όμως:

Βραβείο “Τι να την κάνω την Πρωτιά”

ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ, για το σποτ “Και στην τρίτη θέση είναι ωραία, άμα βρεις καλή παρέα”

Εδώ σε μία στιγμή αυτογνωσίας, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και δώστε συγχαρητήρια γιατί δεν το παθαίνουν συχνά, τα παιδιά παραδέχονται ότι είναι τρίτο κόμμα, και ότι από εκεί μπορούν να εγγυηθούν σταθερότητα στην κυβέρνηση. Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά, δεν μπορεί:

Βραβείο Κατάθλιψης

ΚΚΕ, για το σποτ “Πριν αυτοκτονήσεις, πρέπει να μας ψηφίσεις”

Και ακούς από τον νεαρό της διαφήμισης, “Αφού δεν έχουμε τίποτα”. Και στην αρχή ακούς για το μεγαλύτερο κακό. Η διαφήμιση από την οποία, αν δεν ψηφίσεις ΚΚΕ, θα κοιτάς μετά τα πλάγια σου:

Βραβείο “Έλα στον Θείο”

Βαγγέλης Μεϊμαράκης – Νέα Δημοκρατία, για το σποτ “Θα πάω με τα ανίψια στο λούνα πάρκ”

Γεμάτο με κλισέ, με ό,τι έχουμε ακούσει και ξανακούσει χιλιάδες φορές, και με κάποια κακόμοιρα στο τέλος, να κοιτούν τον Βαγγέλης, λες και θα πει καμιά φιλοσοφία:

Ειδικό Βραβείο “Γιαννάκης Χιόνης”

ΚNE

To Game of Thrones πουλάει, έτσι μετά την Ριζοσπαστική κριτική του Ριζοσπάστη στην σειρά, η διαφήμιση της ΚΝΕ έρχεται να φέρει τον John Snow στον προεκλογικό αγώνα.

Βραβείο Καλύτερου Σποτ, Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Δεν έχω λόγια. Δεν έχω. Που να τα βρω; Πως να κριτικάρω εγώ, ένας ταπεινός αρθρογράφος, ένα τέτοιο σποτ; Μπορώ; Δεν μπορώ. Δεν έχω τα κότσια να το κάνω. Ελάτε όλοι οι Έλληνες στο Κίνημα, ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.