Ο συγγραφέας Jon Krakauer, τελείως απογοητευμένος από το "Everest" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο συγγραφέας Jon Krakauer, τελείως απογοητευμένος από το “Everest”

Ειδήσεις | 26-9-2015 |

O Jon Krakauer είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων που μεταφέρθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, όπως το “Into the Wild” και άλλα. Πρόσφατα δήλωσε ότι η ταινία “Everest” είναι “μια μεγάλη σαχλαμάρα”. ” Όποιος θέλει να μάθει αποδεδειγμένα τι συμβαίνει κατά την αναρρίχηση στο Έβερεστ, ας διαβάσει καλύτερα το βιβλίο μου ‘Into Thin Air’ ” δήλωσε στους Los Angeles Times.

Το βιβλίο του Krakauer αφηγείται την εμπειρία του στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, όπου οκτώ αναρριχητές έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας μιας απροσδόκητης καταιγίδας. Ο συγγραφέας πούλησε τα δικαιώματα του βιβλίου του -που εν τω μεταξύ είχε γίνει bestseller- το 1997 στη Sony Pictures και την ίδια χρονιά το βιβλίο έγινε ταινία για την τηλεόραση με τίτλο “Into Thin Air”.

” Όλοι μου έλεγαν τότε ότι ‘ποτέ δεν θα γίνει ταινία, πάρε τα λεφτά, τι έχεις να χάσεις;’ και τώρα κατηγορώ τον εαυτό μου που πούλησα έτσι το βιβλίο αυτό. Εν τέλει έμαθα ότι όταν υπογράφεις ένα χαρτί, μετά μπορούν να σε κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν άξιζε τα λεφτά που μου έδωσαν τότε” συνέχισε ο Krakauer.

Ο σκηνοθέτης του “Everest”, Baltasar Kormakur, απάντησε δηλώνοντας ότι για την ταινία χρησιμοποιήθηκε υλικό από πολλά διαφορετικά βιβλία σχετικά με την τραγωδία αυτή, καθώς και το περιεχόμενο όλων των κλήσεων του ασύρματου που δέχθηκε τις επίμαχες ημέρες του 1996 το Adventure Consultants Camp.