Ο Ridley Scott ήξερε από πριν ότι υπάρχει νερό στον Άρη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Ridley Scott ήξερε από πριν ότι υπάρχει νερό στον Άρη

Ειδήσεις | 29-9-2015 |

Η επόμενη ταινία του Ridley Scott, The Martian, θα μπορούσε να λειτουργήσει κάλλιστα σαν μία ταινία promo για τη Nasa, η οποία μετά και την ανακοίνωση εύρεσης τρεχούμενου νερού στον Άρη, μάλλον είναι στα ντουζένια της.

Μετά από την ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας, ήρθε και εκείνη του Scott, του οποίου η ομάδα εργάστηκε στενά με υπεύθυνους της Nasa για τον Martian. O σκηνοθέτης δήλωσε: “Το ήξερα εδώ και μήνες.”

Δείτε περισσότερα και trailer για το The Martion που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Το Yahoo Movies μετέδωσε ότι ο Scott και ο σεναριογράφος της ταινίας, Drew Goddard,  συμβουλεύονταν τη NASA για μεγάλη χρονική περίοδο προκειμένου να παρουσιαστεί στην ταινία μία όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα του Κόκκινου Πλανήτη. Ο Scott δήλωσε πως έχει ερευνήσει το νερό στον Άρη από την αρχή: “Όταν μίλησα πρώτη φορά με τη NASA, ασχοληθήκαμε με πολλά θέματα, και είπα: ‘Ξέρω ότι έχετε αυτούς του τεράστιους παγετώνες’, και μου είπαν: ‘Αυτό το τεράστιο λευκό πράγμα που βλέπεις καλυμμένο με σκόνη, νομίζουμε ότι είναι πάγος’, και εγώ είπα: ‘Ουάου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και ωκεανός; ‘. Φάνηκε από τότε ότι θέλουν να το εξερευνήσουν.”

Σύμφωνα με ένα άρθρο των New York Times, ο Scott δήλωσε ότι είχε δει φωτογραφίες περίπου πριν δύο μήνες, δυστυχώς χωρίς να μπορέσει να προσθέσει αυτές τις πληροφορίες στο σενάριο. Ωστόσο, ο Scott δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, επειδή ίσως να άλλαζε μία σκηνή κλειδί της ταινίας.

Όταν ερωτήθηκε αν οι ανακοινώσεις είχαν γίνει νωρίτερα, τι θα συνέβαινε στην ταινία, ο Scott μας ενθουσίασε: “Ο ήρωας θα έβρισκε την κορυφή ενός παγετώνα, σίγουρα. Θα ήταν συναρπαστικό…”

Διαβάστε περισσότερα για: ,