Η Γαλλία αποφασίζει για την εκπροσώπηση της στα Oscar. Οι 5 επικρατέστεροι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Γαλλία αποφασίζει για την εκπροσώπηση της στα Oscar. Οι 5 επικρατέστεροι

Ειδήσεις | 18-9-2015 |

Τα Oscar μπορεί να είναι ακόμη μακριά, όμως οι περισσότερες χώρες πλέον επιλέγουν τις ταινίες που θα τις εκπροσωπήσουν στην κούρσα για το Ξενόγλωσσο Oscar. Να θυμίσουμε εδώ ότι η Ελλάδα διάλεξε ήδη το Ξενία του Πάνου Κούτρα, ενώ στους ισχυρούς διεκδικητές είναι το Son of Saul από την Ουγγαρία που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τις πέντε ταινίες που μπαίνουν στην τελική ευθεία της επιλογής της. Αυτές είναι:

1. Dheepan

Η ταινία λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας και Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών, είναι σίγουρα η επικρατέστερη κυρίως λόγω αυτής της της βράβευσης. Ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλος.

2. The Measure of a Man

Η ταινία που θα δούμε επίσης σε Ελληνική πρεμιέρα στις Νύχτες σε λίγες μέρες, κέρδισε την αντρική ερμηνείας στις Κάννες και ήταν μία από τις καλύτερες του Φεστιβάλ.

3. Mustang

download (10)

Πρόκειται για μία Τούρκικη ταινία, που είναι όμως Γαλλική συμπαραγωγή, η οποία από ότι φαίνεται υπερίσχυσε της Τούρκικης καθώς η Τουρκία διάλεξε ήδη για τα Oscar το . Το Mustang είναι μάλιστα υποψήφια και για το Βραβείο LUX.

4. Marguerite

download (11)

Μία κακόφωνη πλούσια του προηγούμενου αιώνα κάνει καριέρα με τους ακροατές της να μην της πετάνε αυγά λόγω της θέσης της. Η ταινία συμμετείχε στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας όπου και την είδαμε.

5. Summertime (La Belle Saison)

summertime-05-o2-8703633-1438094877

Η ταινία που συμπληρώνει την λίστα είναι το Summertime της Catherine Corsini.