Οι "Δέκα Μικροί Νέγροι" επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι “Δέκα Μικροί Νέγροι” επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Ειδήσεις | 29-9-2015 |

Η κλασική πλέον νουβέλα της Αγκάθα Κρίστι, ετοιμάζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες για ακόμα μία φορά.

Η ιστορία αφορά 10 ανθρώπους οι οποίοι καλούνται σε ένα απομακρυσμένο νησί, από έναν μυστηριώδη οικοδεσπότη. Οι “Δέκα μικροί Νέγροι” έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και μικρή οθόνη πολλές φορές και με διάφορες παραλλαγές, με το BBC να βρίσκεται ήδη στη δημιουργία μίας μίνι σειράς. Η τελευταία φορά που μεταφέρθηκε αυτούσιο στον κινηματογράφο ήταν το 1989, με τίτλο “Δέκα μικροί Ινδιάνοι”, και έχει ακόμα εμπνεύσει την ταινία του M Night Shyamalan, “Devil”.

Η νουβέλα της Κρίστι εκδόθηκε πρώτη φορά το 1939, και παρόλο που δεν είχε σαν ήρωες είτε τον Ηρακλή Πουαρό είτε την Μάρλπ, παραμένει το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις της συγγραφέως, με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου, “Δέκα Μικροί Νέγροι” κατάφερε να δημιουργήσει πολλά αρνητικά σχόλια. Στις Η.Π.Α. ο τίτλος άλλαξε σε “And Then There Were None”, και στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν εκδόθηκε με αυτό τον τίτλο πριν το 1985.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Fox, η οποία βρίσκεται επίσης στη δημιουργία ενός άλλου βιβλίου της Κρίστι, του “Φόνου στο Όριεντ Εξπρές”, σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh.

Διαβάστε περισσότερα για: