Γιατί ο Tom Hooper, επέλεξε τον Eddie Redmayne για να γίνει το "Danish Girl"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Γιατί ο Tom Hooper, επέλεξε τον Eddie Redmayne για να γίνει το “Danish Girl”;

Ειδήσεις | 1-9-2015 |

Στην πρώτη του συνέντευξη για το επερχόμενο “The Danish Girl”, ο σκηνοθέτης Tom Hooper αποκαλύπτει γιατί ο Eddie Redmayne ήταν η επιλογή του για να ενσαρκώσει την πρώτη τρανσέξουαλ, Lili Elbe.

Το ότι ο Eddie Redmayne παρουσιάζει μία “ρευστότητα φύλου” αποτέλεσε το χαρακτηριστικό που έπεισε τον Tom Hooper. Η Lili Elbe ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ξεκίνησε διαδικασία αλλαγής φύλου.

Ο Eddie ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που ήθελα να γυρίσω την ταινία μαζί του, και ήμουν παθιασμένος για αυτό“, δηλώνει ο σκηνοθέτης, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον ηθοποιό, στην κινηματογραφική μεταφορά των “Les Miserables”.  “Τον πιστεύω πολύ σαν ηθοποιό. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει μία ρευστότητα στο φύλο του, όπως την αισθάνομαι εγώ, την οποία βρίσκω ενδιαφέρουσα, και η οποία με οδήγησε στον να πιστεύω ότι είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή για τον ρόλο. Ένιωθα ότι υπάρχει κάτι μέσα του που το οδηγεί η θηλυκότητα. Αισθάνθηκα ότι αυτό μπορούμε να το εξερευνήσουμε κι άλλο”, καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Η επιλογή του Redmayne από τη μία έχει δεχτεί της αποδοχής, αλλά επίσης υπάρχει μεγάλη μερίδα κοινό που θεωρεί την επιλογή λανθασμένη, με την δικαιολογία ότι δεν επέλεξαν έναν trans ηθοποιό για το ρόλο.

Ο συμπαραγωγός της ταινίας, Gail Mutrux, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά δεν βρέθηκε ο κατάλληλος performer για τον ρόλο. Ο Hooper, ο οποίος έχει συμπεριλάβει στο cast trans ηθοποιούς, παραδέχτηκε ότι η βιομηχανία μπορεί να κάνει περισσότερα:”Υπάρχει μία τρομερή πηγή από ταλαντούχους trans ηθοποιούς εκεί έξω, και νομίζω ότι πιθανότατα υπάρχει ένα ταξίδι που πρέπει να κάνουμε για να εδραιώσουμε το γεγονός ότι θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πίσω και μπροστά από τον χαρακτήρα. Ελπίζω να είμαστε στην αρχή μιας επανάστασης, που θα βελτιώσει την πρόσβαση trans ηθοποιών και trans κινηματογραφιστών, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το εξωπραγματικό είναι ότι, όταν αγάπησα την ιδέα να γυρίσω αυτή την ταινία, θεωρούνταν μία πολύ δύσκολη ταινία να βρει παραγωγή, και τώρα όσοι μου μιλούν θεωρούν φανερό ότι έπρεπε να γυριστεί, και αυτό μόλις 5 με 6 χρόνια πριν“, καταλήγει ο Hooper.

Η ταινία θα βγει στις Η.Π.Α στις 27 Νοεμβρίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1 Ιανουαρίου, με παγκόσμια πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ Βενετίας.

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,