ΕΘ 45: Τα Minions έσπασαν τα ταμεία του άμοιρου Ελληνικού box-office - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

ΕΘ 45: Τα Minions έσπασαν τα ταμεία του άμοιρου Ελληνικού box-office

Eκτός Θέματος | 29-9-2015 |

Δεν σχολιάζουμε το box-office αρκετά συχνά στο Cinefreaks, απλά γιατί συνήθως δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε στην άμοιρη Ελληνική αγορά, την ώρα που το κινηματογραφικό κοινό της χώρας, λόγω κρίσης αλλά και πολλών άλλων θεμάτων απλά δεν πάει σινεμά.

Τα Minions λοιπόν κατάφεραν να ταράξουν τα νερά του box-office το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καθώς έκοψαν περί τα 92000 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο της προβολής του, γινόμενα έτσι, μία από τις πιο πετυχημένες ταινίες της φετινής χρονιάς.

Δείτε: Τα Minions γίνονται πίνακες ζωγραφικής για να προωθήσουν την ταινία τους!

Δείτε: Αφιέρωμα: Τα Minions είναι παντού!

Δείτε: Τα Minions έφτασαν στην Ελλάδα! Δείτε τα στο αεροδρόμιο, την Βουλή, την παραλία 

92000 δεν είναι κανένα εξωφρενικό νούμερο βέβαια για μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, όμως σίγουρα με το τωρινή κατάσταση στα του κινηματογράφου, το νούμερο μοιάζει άθλος για μια ταινία animation σαν τα Minions, που μάλιστα βγαίνει με καθυστέρηση τριών μηνών στην Ελλάδα, και την πειρατεία να έχει πάρει συνεπώς ένα μεγάλο μέρος θεατών. Για να καταλάβουμε τι κάνανε τα Minions θα πρέπει να γυρίσουμε στον Μάη και να δούμε ότι το ίδιο περίπου νούμερο σκόραραν στο box office την πρώτη βδομάδα οι Avengers: Age of Ultron.

Μαντέψτε πόσα εισιτήρια έκανε ο Ant-Man που και αυτός ήρθε με καθυστέρηση στην χώρα μας λίγες βδομάδες πριν την πρώτη του βδομάδα; Λιγότερο από 20000 εισιτήρια… Άλλο ένα blockbuster, το πιο pop δεν γίνεται The Man from UNCLE του Guy Ritchie, έφτασε τα 23000 στην πρώτη του βδομάδα. Η μόνη ταινία που κέρδισε το box-office παρόμοια με τα Minions τελευταία είναι το Τα μυαλά που κουβαλάς, που όμως δεν είναι το παιχνιδιάρικο animation που το κοινό θα δει μόνο για το γέλιο και τις μπανάνες, αλλά ένα αριστούργημα που σίγουρα θα βραβευτεί με το Oscar καλύτερου animation, ενώ θα χαρούμε να το δούμε και στην κατηγορία καλύτερης ταινίας.

agNGn0v_700b

Κάπου εδώ πρέπει να σχολιάσουμε δύο πραγματάκια. Αν και κατακρίνουμε τις καθυστερήσεις στις πρεμιέρες μεγάλων ταινιών στην Ελληνική αγορά, φέτος το καλοκαίρι ήταν η μόνη περίοδος που μάλλον οι εταιρίες διανομής πράξανε σωστά. Το box office Ιουλίου και Αυγούστου ήταν πραγματικά απογοητευτικό, ακόμη και για τα Ελληνικά δεδομένα, λόγω των παραδοσιακών διακοπών αλλά και κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα και το σινεμά. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι τα θερινά σινεμά δεν πήγαν καλά, καθώς φαίνεται ότι έστω και αργά γεννιέται μια νέα γενιά σινεφίλ που συνδυάζουν το καλοκαιρινό τους βράδυ με καλές νέες και παλιές ταινίες σε θερινά σινεμά.

Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι τα Minions παίξανε παντού. Παντού όμως, από τα multiplex σε σινεμά της γειτονιάς και από κει ακόμη και σε arthouse αίθουσες, οι αιθουσάρχες αντιλήφθηκαν ότι τα Minions ξεπερνούν το σινεμά και είναι ένα “κοινωνικό” φαινόμενο με μικρούς και μεγάλους να τα αγαπάνε και να γεμίζουν τον viral κόσμο του internet συνεχώς με αυτά. Προφανώς δηλαδή όταν υπάρχουν παντόφλες, αρκουδάκια, στολές για σκύλους, τατουάζ, με το σουλούπι των κίτρινων μπανανοφάγων, σίγουρα η ταινία τους θα σκίσει.

Τα Minions λοιπόν μπορούν να πανηγυρίζουν για την μεγάλη τους επιτυχία, όμως το πρόβλημα του Ελληνικού σινεμά παραμένει, ο κόσμος δεν πάει πλέον στις αίθουσες παρά μόνο ελάχιστες φορές τον χρόνο, οι ταινίες έρχονται αφού βγουν σε DVD στο εξωτερικό, και όλοι όσοι ασχολούνται με το σινεμά και μεις μαζί βλέπουμε πως να κερδίσουμε κάποιο κομμάτι της ελάχιστης πλέον πίτας, αντί να μεγαλώσουμε την πίτα. Αυτό είναι μια κουβέντα για το επόμενο Εκτός Θέματος.