Έρχεται και άλλο Oscar για την Julianne Moore; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έρχεται και άλλο Oscar για την Julianne Moore;

Ειδήσεις | 14-9-2015 |

Πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή, ξεκίνησε η πορεία της Jilianne Moore για το Oscar Α’ Γυναικείου, για την ερμηνεία της σαν μία γυναίκα που πάσχει από την νόσο του Alzheimer, στο “Still Alice.” Η ταινία ξεκίνησε από το φεστιβάλ του Toronto, ψάχνοντας αγοραστή, για να φτάσει στην Sony Classics.

Φέτος η Moore επιστρέφει στον Καναδά, για το πορτραίτο ακόμα μίας γυναίκας, και αυτή τη φορά μιλάμε για μία αληθινή ιστορία, στην ταινία του Peter Sollett, “Freeheld”, σχετικά με την αστυνομικό του New Jersey, Laurel Hester, η οποία πολέμησε για να μπορέσει η σύντροφός της (Ellen Page) να αποκτήσει τα δικαιώματα της, μετά τον θάνατό της από καρκίνο. Η υπόθεση της ταινίας έγινε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το 2007, και κέρδισε και το Oscar στην κατηγορία του.

Η Lionsgate ανακοίνωσε την έξοδο της ταινίας για τις 2 Οκτωβρίου, με κριτικές από Toronto, να μιλούν για την ταινία που πρόκειται να μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες, καθώς επισήμως από το τώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα Oscar.

Θα βρει όμως χώρο η Lionsgate για να την προτείνει; Ο αγώνας για του πρώτου γυναικείου θέλει μέχρι στιγμής Carey Mulligan (“Suffragette”), Brie Larson (“Room”), Sandra Bullock (“Our Brand Is Crisis”), Charlotte Rampling (“45 Years”), Alicia Vikander (“The Danish Girl”), Emily Blunt (“Sicario”) και Saorise Ronan (“Brooklyn”). Το μόνο που την κάνει φαβορί για την κατηγορία είναι ότι η Moore είναι παντού και πάντα καταπληκτική, με το “Freeheld” να φαίνεται πως υπερθεματίζει την υποκριτική της.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,