Το 'The Revenant' ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού ενώ δεν έχει γυρίσει ακόμα το τέλος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ‘The Revenant’ ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού ενώ δεν έχει γυρίσει ακόμα το τέλος

Ειδήσεις | 7-8-2015 |

Σύμφωνα με νέο άρθρο που κυκλοφόρησε στο The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης της ταινίας Alejandro Iñarritu (στην οποία πρωταγωνιστούν οι Leonardo DiCaprio και Tom Hardy ως εξερευνητές της άγριας δύσης του 19ου αιώνα) φαίνεται πως γυρίζει ολόκληρη την ταινία διαδοχικά χρησιμοποιώντας μόνο φυσικό φωτισμό. Επίσης, φημολογείται πως θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική σε μια συγκεκριμένη λήψη όπως είχε κάνει και στην ταινία Birdman. Η ταινία δεν έχει τελειώσει ακόμα τα γυρίσματα και ο προϋπολογισμός φαίνεται πως εκτοξεύθηκε από τα 95 στα 135 εκατομμύρια δολάρια, εν μέρει γιατί χρειάστηκε να μετακινήσουν το πλατό τους από τον Καναδά στην Αργεντινή ψάχνοντας να βρούν χιόνι για τα γυρίσματά τους.

revenant-dicaprio

Συγκεκριμένα, το The Hollywood Reporter αναφέρει:

Διάφορες πηγές ναφέρουν πως η ταινία άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου από τις αρχές των γυρισμάτων, καθώς μια σκηνή μιας τεράστιας μάχης χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να γυριστεί. Αρχικά, θα απασχολούσε 30 κυνηγούς και όσους περισσότερους ντόπιους Αμερικανούς γινόταν, όμως τελικά επεκτάθησε στους 200 παίκτες. Δίνοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας στο συνεργείο, ο Iñarritu αποφάσισε πως ήταν απαραίτητο να σύρουν έναν γυμνό άνδρα στο πάτωμα. Ο σκηνοθέτης θυμάται την ανησυχία του για την περιοχή γεννητικών οργάνων του ηθοποιού, κι έτσι χρησιμοποίησε ένα πλαστικό σεντόνι για να τον προστατέψει. “Τον ρώτησα αρκετές φορές, ‘Είσαι καλα;'”, λέει ο Iñarritu. Κάθε φορά που έκανε την ερώτηση, λέει πως ο ηθοποιός απαντούσε πως ήταν προετοιμασμένος και για επόμενη λήψη. “Ήμουν εξαιρετικά διακριτικός γιατί ήταν ένας καλός 22χρονος νεαρός”, επισημαίνει ο Iñarritu. Ενώ μέλη του συνεργείου υποστηρίζουν πως ο ηθοποιός πονούσε, ο Iñarritu το διαψεύδει ως “ψέμα”.

Σίγουρα ο “φυσικός φωτισμός”, τα “διαδοχικά γυρίσματα” και ο σκηνοθέτης να τσακώνεται με τον παραγωγό για τρελές δημιουργικές απαιτήσεις, είναι ακριβώς τα χαρακτηρηστικά που ισοδυναμούν με την τεχνική auteur και όλες αυτές τις χαζές μεθόδους υποκρητικής, οι οποίες και λειτουργούν άψογα! Ο Alejandro González Iñarritu θα “κρεμαστεί” από το χείλος του γκρεμού της λογικής και της αποδεκτής ανθρώπινης συμπεριφοράς, κάνοντας εχθρούς και αποξενώνοντας τους ανθρώπους. Και όλα αυτά για να μας σερβίρει μια απίθανη ταινία με τον Leonardo DiCaprio να πολεμά αρκούδες. Πραγματικά πολύ γενναίο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QRfj1VCg16Y&w=560&h=315]