Το νέο Bourne ξεκινά γυρίσματα... στην Ελλάδα και έχει Snowden και Ελληνική κρίση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το νέο Bourne ξεκινά γυρίσματα… στην Ελλάδα και έχει Snowden και Ελληνική κρίση

Ειδήσεις | 29-8-2015 |

Σας είχαμε πει για την επιστροφή του Matt Damon στον ρόλο που τον έκανε από τους μεγάλους των ταινιών δράσης. Όπως και για την επιστροφή του Paul Greengrass στον ρόλο του σκηνοθέτη της πέμπτης ταινίας. Μάλιστα πρόσφατα μάθαμε ότι τον Damon θα συντροφεύει η πανέμορφη star των Ex Machina και The Man from UNCLE, Alicia Vikander. To λαμπερό cast συμπληρώνει ο Tommy Lee Jones.

Με την ταινία να έχει ήδη πάρει ημερομηνία εξόδου για τις αίθουσες, για τον Ιούλιο του 2016, το  πέμπτο Bourne αρχίζει σύντομα μασουρίσματα και ο Damon αποκάλυψε κάποια βασικά στοιχεία της πλοκής της νέας ταινίας καθώς και τα μέρη που θα γυριστεί αυτή, μέσα στα οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Θέλαμε οι ταινίες Bourne να είναι ένα σχόλιο για την προεδρία του Bush, έτσι θα έπρεπε να περιμένουμε ώστε ο κόσμος να αλλάξει για να επανέλθουμε.” είπε ο Matt Damon, συμπληρώνοντας ότι εκείνος μαζί με τον Paul Greengrass σκέφτονταν την ιδέα να κάνουν νέα ταινία Bourne κάθε λίγα χρόνια, όμως η ιδέα για την πέμπτη ταινία προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για την NSA.

Χωρίς να θέλω να σας πω τόσα πολλά για την ταινία, ο Bourne έχει να αντιμετωπίσει ένα κόσμο στην μετά Snowden εποχή και με την Ευρώπη πνιγμένη στην λιτότητα. Μοιάζει πολλά να έχουν αλλάξει δε νομίζεται; Υπάρχουν πολλά νέα θέματα για την κατασκοπία και τα ανθρώπινα δεδομένα, καθώς και την φύση της δημοκρατίας. ” συμπλήρωσε ο Damon για το θέμα της ταινίας, που έχει άρωμα Ελληνικής κρίσης.
Να θυμίσουμε εδώ ότι για την υπόθεση Snowden έχουμε ήδη το βραβευμένο με Oscar ντοκιμαντέρ Citizenfour, ενώ στο τέλος του έτους θα δούμε και το Snowden του Oliver Stone.
Όσον αφορά τα γυρίσματα, ο Damon αποκάλυψε: “Ξεκινάμε την Ελλάδα, καθώς όπως ξέρετε είναι η αρχή της δημοκρατίας.” με την σύνδεση με την οικονομική κρίση και την λιτότητα να είναι επίσης εμφανή με το θέμα της ταινίας. “Η ταινία τελειώνει στο Las Vegas, όπου ““And the movie ends in Las Vegas, την πιο τραγελαφική ενσάρκωση του… ” με τον Damon να σταματά και να γελά μη θέλοντας να αποκαλύψει περισσότερα.

Η σειρά ταινιών Bourne, ξεκίνησε το 2002 με το The Bourne Identity. Η ταινία, βασισμένη σε βιβλίο του Robert Ludlum, είχε στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Doug Liman. Το 2004 έρχεται η νέα ταινία με τίτλο The Bourne Supremacy και με σκηνοθέτη τον Greengrass, ενώ ο Liman συνέχισε σαν παραγωγός. Για να φτάσουμε στο 2007 και την τελευταία ταινία Bourne με τον Matt Damon και τον Paul Greengrass και πάλι σκηνοθέτη. Ο τίτλος The Bourne Ultimatum, και το αποτέλεσμα, μία σειρά ταινιών με την επόμενη καλύτερη από την προηγούμενη, πράγμα σπάνιο για sequel. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί και στο Green Zone το 2010.

H συνέχεια που ακολούθησε με το The Bourne Legacy (2012), και τον Jeremy Renner να έχει τον κεντρικό ρόλο – όντας διαφορετικός χαρακτήρας, δεν είχε ανάλογη επιτυχία.