Πρώτη εικόνα με Cate Blanchett και Robert Redford να «αποκαλύπτουν» το απόλυτο πολιτικό σκάνδαλο των Η.Π.Α. στο Oσκαρικό «Truth» που θα μας ταράξει! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρώτη εικόνα με Cate Blanchett και Robert Redford να «αποκαλύπτουν» το απόλυτο πολιτικό σκάνδαλο των Η.Π.Α. στο Oσκαρικό «Truth» που θα μας ταράξει!

Ειδήσεις | 1-8-2015 |

Αναθέσεις, ιστορικό δράμα, Cate Blanchett και Robert Redford, είναι μόνο μια μικρή περιγραφή για την επερχόμενη ταινία «Truth» που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και όπως φαίνεται οδεύει για τα Όσκαρ.

Η Cate Blanchett (Elizabeth, Lord of the Rings, The Hobbit, Blue Jasmine, Carol) υποδύεται την Mary Mapes, βραβευμένη δημοσιογράφο του «CBS», όπου μαζί με τον Robert Redford (The Sting, All the President’s Men, Out of Africa) που ενσαρκώνει τον Dan Rather ανακαλύπτουν πως ο μετέπειτα πρόεδρος των Η.Π.Α. George W. Bush, μπόρεσε να είναι απών από τα στρατιωτικά του καθήκοντα της αεροπορίας, με τις τότε διασυνδέσεις και την βοήθεια από την οικογένεια του και απέφυγε την στράτευση του στο Τέξας κατά την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.

Truth

Πρόκειται για ένα πολιτικό φαινόμενο που μέχρι τις μέρες μας, αποτελεί συζήτηση και οι απόψεις διίστανται. Την εποχή πάντως που έγινε η αποκάλυψη, παραλίγο να κοστίσει την υποψηφιότητα του Bush για την προεδρία, αφού το να μην παραστεί κάποιος σε αυτή την στρατιωτική υποχρέωση, θεωρείται μεγάλο σκάνδαλο.

Μέσω της Sony Pictures Classics παρουσιάζεται στην μεγάλη οθόνη, μια ιστορία – σκάνδαλο, βασισμένη στο βιβλίο της Mary Mapes, «Truth and Duty», που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Αμερικής, και όχι μόνο καταστράφηκε η καριέρα του επίσης δημοσιογράφου, Dan Rather και εξαναγκάστηκε το κανάλι «CBS» να αναστείλει την λειτουργία του.

Ο σεναριογράφος του Zodiac, James Vanderbilt ηγείται της ταινίας που θα μας απασχολήσει πολύ. Με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές Cate Blanchett, Robert Redford και την πρώτη εικόνα που έχουμε από την ταινία, να δίνει έμφαση στο στυλ της εποχής και στον δυναμισμό του διδύμου της ενημέρωσης, σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε κάτι πάρα πολύ αξιόλογο.

Η Cate Blanchett βρίσκεται πλέον με δυο υποψήφιες ταινίες για τα Όσκαρ, το Carol και το Truth σε πολύ καλή θέση. Η βραδιά απονομής θα έχει όλο και περισσότερες πολύτιμες ταινίες στο διαγωνιστικό της.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , ,