Ομάδα αρχιτεκτόνων θέλει να χτίσει την Minas Tirith στην Αγγλία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ομάδα αρχιτεκτόνων θέλει να χτίσει την Minas Tirith στην Αγγλία

Ειδήσεις | 13-8-2015 |

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Θυμάστε την Minas Tirith; Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Gondor, στην Μέση Γη, όπως μας την περιέγραψε ο J.R.R. Tolkien στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Την οποία, βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και στην μεγάλη οθόνη δια χειρός Peter Jackson.

Μια καλή εικόνα της μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Γιατί επανέρχεται στην επικαιρότητα μια πόλη, την οποία – τουλάχιστον κινηματογραφικά – την είχαμε γνωρίσει για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια; Εξαιτίας μιας ομάδας αρχιτεκτόνων, που σχεδιάζουν να χτίσουν ένα αντίγραφο της πόλης σε κάποια περιοχή της Αγγλίας. Και δεν μιλάμε για μια μικρογραφία, άλλα για μια κανονικών διαστάσεων πόλη, που θα στοιχίσει γύρω στα 2 δισεκατομμύρια λίρες.

Για να μαζέψουν αυτά τα χρήματα ξεκίνησαν μια καμπάνια crowdfunding και αν τα καταφέρουν μέσα σε 60 ημέρες, τότε θα ξεκινήσουν και την υλοποίηση του σχεδίου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Τα χρήματα, που ενδεχομένως να περισσέψουν, θα χρησιμοποιηθούν για συντήρηση και παροχή υπηρεσιών έως το 2053, αφού η πόλη θέλουν να είναι και λειτουργική, εκτός των άλλων.

Τι κερδίζουν όσοι συνεισφέρουν στο εγχείρημα; Από ένα follow στο Twitter, για συνεισφορές των 3 λιρών, έως και τιμητικό τίτλο Άρχοντα ή Αρχόντισσας της πόλης, με αντίστοιχη μεταφορά με ιππήλατη άμαξα της οικογένειάς σας, αν δώσετε 100 χιλιάδες λίρες.

Το κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιήσει η ομάδα τα σχέδια της, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, αν και τα πρώτα σημάδια είναι μάλλον απογοητευτικά. Όπως μπορείτε να δείτε στην σελίδα της καμπάνιας στο IndieGoGo, την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, 12 ημέρες από το ξεκίνημά της, έχουν μαζευτεί μόλις 7.600 λίρες, ποσό πολύ μακριά από τον στόχο τους.

Διαβάστε περισσότερα για: ,