Ο R. Rodriguez θέλει όλοι οι σκηνοθέτες να γυρίσουν ταινίες με $7000 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο R. Rodriguez θέλει όλοι οι σκηνοθέτες να γυρίσουν ταινίες με $7000

Ειδήσεις | 31-8-2015 |

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, μάθαμε ότι ο Robert Rodriguez σκοπεύει να γιορτάσει την 25η επέτειο του κινηματογραφικού του ντεμπούτου, El Mariachi, με το να δημιουργήσει μία ταινία με παραγωγή της τάξεως των  $7,000.

Η ιστορία σχετικά με την παραγωγή του El Mariachi βρίσκεται ολόκληρη στο ημερολόγιο του δημιουργού, Rebel Without a Crew. Για να βρει τα λεφτά, δήλωσε συμμετοχή σε μία ιατρική έρευνα, για την οποία έπρεπε να εγκλειστεί σε μία κλινική, περίοδο στην οποία έγραψε και το σενάριο. Εκεί γνώρισε τον Peter Marquardt, ο οποίος ενσάρκωσε τον κακό της ταινίας. Ο Rodriguez παρακάλεσε και δανείστηκε εξοπλισμό, όπως όπλα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, με το μοντάζ να γίνεται σε χώρο που δεν λειτουργούσε τα βράδια.

elmariachi-600x332

Σκόπευε να πουλήσει την ταινία στην τοπική κινηματογραφική αγορά, μόνο και μόνο για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του, πριν πάρει το δρόμο για το Hollywood. Παραδόξως η ταινία βρήκε διανομή από την Columbia, και γρήγορα είδαμε και το sequel, Desperado.

Μέσα στο Rebel Without a Crew, ο σκηνοθέτης σημειώνει ότι το να μην έχεις χρήματα σημαίνει ότι πρέπει να λύσεις τα προβλήματά σου δημιουργικά, και όχι να αραδιάζεις χρήματα για να τα λύσεις.

Ο Rodriguez ισχυρίζεται ότι θα καλέσει φίλους του να συμμετέχουν, όπως και στο El Mariachi, με τη μόνη διαφορά ότι πλέον μπορεί να καλέσει σχεδόν όποιον θέλει, με σίγουρη την ανάμειξη του Tarantino.

Μέσα σε όλα προτείνει και ονόματα: “Θα ήθελα να δω τον Michael Bay να δημιουργεί μία ταινία με το τίποτα. Θέλω κάποιον να επιβάλει στον Terrence Malick να γυρίσει μία ταινία γρήγορα και φθηνά. Γυρίζοντας ταινίες έτσι, θα ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι σπουδαίοι σκηνοθέτες, και ποιοι απλά μπορούν απλά να διαχειρίζονται χρήματα.” Sin City A Dame to Kill For

Η τελευταία ταινία του Rodriguez, Sin City: A Dame to Kill For, απέτυχε στο box office, οπότε μάλλον συνδυάζει επέτειο με τιμωρία.

Εμείς πάντως μαζί του. Συμφωνούμε απόλυτα.

Διαβάστε περισσότερα για: