Κι αν ο Joker ήταν ο πραγματικός ήρωας του "The Dark Knight"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κι αν ο Joker ήταν ο πραγματικός ήρωας του “The Dark Knight”;

Ειδήσεις | 31-8-2015 |

Από το “Memento” μέχρι το “Inception”, ο Christopher Nolan έχει αποδείξει ότι οι δημιουργίες του μπορούν να γίνουν αντικείμενο αναλύσεων.

7 χρόνια μετά την προβολή του “Σκοτεινού Ιππότη” στις αίθουσες, ένας χρήστης του Reddit, έχει μία άλλη άποψη για τα πεπραγμένα της Gotham, σε μία ανατρεπτική μεν θεωρία, με λογική όμως δε. Αυτό που προτείνει η θεωρία είναι ότι τα πάντα αποτελούν κομμάτια ενός ανώτερου σχεδίου, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Joker, για να διασφαλίσει ότι η Gotham θα καθαρίσει από τη διαφθορά. Πιο συγκεκριμένα:

“Ο Joker, μπορεί να είναι ένας ψυχοπαθής και παθολογικός ψεύτης, είναι στην πραγματικότητα ο ήρωας στον ‘Σκοτεινό Ιππότη’. Πριν από αυτόν, η Gotham ήταν χάλια. Ολόκληρα τμήματα της πόλης ήταν αποκλεισμένα εξαιτίας της εγκληματικότητας που ήταν στο ζενίθ, το οργανωμένο έγκλημα λειτουργούσε ανενόχλητο, και η πλειονότητα οργάνων ήταν διεφθαρμένοι. Η πόλη ανεχόταν επίσης και έναν ‘φρουρό’, ο οποίος κυκλοφορεί φορώντας ένα λαστιχένιο κοστούμι. 

Και έρχεται ο Joker, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και το οργανωμένο έγκλημα εξαλείφθηκε, πολλοί από του διεφθαρμένους λειτουργούς φυλακίστηκαν ή θανατώθηκαν, και ακόμα και ο μασκοφόρος φρουρός της πόλης κρυβόταν για 8 χρόνια. Και όλα αυτά, μέρος του αριστουργηματικά εκτελεσμένου σχεδίου του Joker”. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη θεωρία στο Reddit, κάνοντας κλικ εδώ. 

Εν συντομία, η θεωρία συνεχίζει λέγοντας ότι, η απομάκρυνση του Batman από την πόλη, στο τέλος του The Dark Knight ήταν ακόμα ένα βήμα για να μειωθεί η διαφθορά της Αστυνομίας. Επίσης, το φαινομενικά σαρκαστικό χειροκρότημα από τον Joker προς τον επιθεωρητή Gordon, είναι μία ειλικρινής επιβράβευση προς το πρόσωπο του μόνου αξιόλογου εκπροσώπου της αστυνομίας.

Ακόμα και η ιδέα του να επιτεθούν οι πολίτες της Gotham στους συμπολίτες τους, στην τρίτη πράξη της ταινίας, είναι μία απόδειξη του ότι ακόμα και οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την διαφθορά τους.

Και μπορεί η συγκεκριμένη θεωρία να είναι λίγο παρατραβηγμένη, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι ο χαρακτήρας του Joker είναι από εκείνους τους οποίους δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και ίσως να μαντέψουμε τα κίνητρά τους καθ’ ολοκληρία, τότε έρχεται και κλειδώνει σε όλα εκείνα που ίσως να έχουμε στο μυαλό μας σαν ασύνδετα.

Εσείς τι λέτε;

 

Διαβάστε περισσότερα για: