Δείτε τον Tom Cruise σε απίστευτα behind the scenes του 'Edge of Tomorrow' και σε κάποια τρελά ακροβατικά για το 'Mission Impossible' - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δείτε τον Tom Cruise σε απίστευτα behind the scenes του ‘Edge of Tomorrow’ και σε κάποια τρελά ακροβατικά για το ‘Mission Impossible’

Ειδήσεις | 12-8-2015 |

Με το Edge of Tomorrow έτοιμο για streaming, ίσως είναι η καταλληλότερη ώρα να επισκευτούμε τα making of της ταινίας, όπου θα δούμε πόσα πρακτικά εφέ χρησιμοποιήθηκαν. Βλέποντας το βίντεο πιο πάνω, τα πολλά και διάφορα πραγματικά εφέ και οι πολλαπλές εκρήξεις γύρω από τους ηθοποιούς είναι απλά εντυπωσιακές. Ενώ όλο και περισσότερα εφέ γίνονται με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, έγινε μια σπασμωδική κίνηση των ψεύτικων γραφικών εικόνων, και μέρος σκηνοθετών (όπως ο Christopher Nolan) εξέφρασαν την αντίθετη άποψή τους σε αυτήν την νέα τάση και επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν όσα περισσότερα in-camera πλάνα ήταν δυνατό (ο J.J. Abrams επίσης χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική στην καινούρια ταινία Star Wars).

Χρειάζεται αρκετές δεξιότητες και επαγγελματισμό για να είναι απόλυτα βέβαιο πως αυτά τα πρακτικά εφέ είναι ασφαλή, όμως η χρήση in-camera σημαίνει πως οι ηθοποιοί έχουν πολλά περισσότερα απτά, αληθινά αντικείμενα στα οποία πρέπει να αντιδράσουν (και κατ’επέκταση να έχουν και καλύτερη επίδοση). Αυτό το behind the scenes βίντεο από την ταινία Oblivion αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα χρήσης πρακτικών εφέ τα οποία βοηθούν και την παραγωγή αλλά και τους ηθοποιούς να αποκτήσουν ένα καλύτερο, πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα (και ο Tom Cruise τυχαίνει απλά να πρωταγωνιστεί και στις δύο!):

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=i9m6KzRMWnA&w=560&h=315]

Σε μόλις λίγες εβδομάδες η νέα ταινία Mission Impossible θα είναι έτοιμη για προβολή στους κινηματογράφους. Με σκοπό το στούντιο να αυξήσει λίγο τον ανταγωνισμό, δημοσίευσε μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές, που κάνει τον Tom Cruise να φαίνεται πιο πειστικός και απίθανος από ποτέ σε αυτήν την θεαματική ταινία δράσης. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη σηνή ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι το γεγονός του οτι δεν συμμετέχουν καθόλου κομπάρσοι. Αντιθέτως, η σκηνή εκτελέσθηκε αοκλειστικά από τον Tom Cruise, ο ποίος φαίνεται να κρατιέται από το πλευρό του αεροσκάφους την στιγμή που αυτό απογειώνεται στην κυριολεξία!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=afS5ks54tms&w=560&h=315]

Εάν υπάρχει κάτι χρήσιμο ή κάτι που να μπορούμε να μάθουμε από αυτό, είναι πως οι θεατές είναι λάτρεις των ακροβατικών σε βαθμό που αυτό γίνεται ισχυρό κριτήριο στην αναζήτηση ταινιών. Φυσικα, χωρίς να έχουμε δεί ακόμα την ταινία είναι λίγο δύσκολο να πούμε κατά πόσο αυτές οι σκηνές είναι και απολαυστικές. Παρ’όλα αυτά, είναι απόλυτα εγγυημένο πως η ταινία θα είναι γεμάτη από δράση, εκρήξεις, και τον Tom Cruise να κρέμεται κυριολεκτικά από ένα αεροπλάνο την ώρα της απογείωσης. Και μόνο που ξέρουμε οτι αυτό έγινε πρακτικά (αντί να περιτρυγίρυζε τον ηθοποιό μια ομάδα κομπάρσων), η ταινία θα είναι πολύ πιο απολαυστική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το ίδιο ισχυεί και για τα τρελά ακροβατικά και πρακτικά εφέ στην πρόσφατη ταινία Mad Max.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε οτι ο Tom Cruise βρίσκεται ήδη στα 50 κάτι του χρόνια. Τρελά πράγματα!

Δείτε το trailer της ταινίας:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&w=560&h=315]

Διαβάστε περισσότερα για: