Ακόμη και ο Paul Haggis θεωρεί λάθος το Όσκαρ στο Crash το 2006 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ακόμη και ο Paul Haggis θεωρεί λάθος το Όσκαρ στο Crash το 2006

Ειδήσεις | 14-8-2015 |

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει σκηνοθέτες να αποκυρήσσουν ταινίες τους. Όμως η περίπτωση του Paul Haggis με το Crash δεν είναι αυτό ακριβώς. Απλά ο Haggis λέει κάτι, που αποτελεί κοινό μυστικό: πως η ταινία του δεν άξιζε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2006.

Να θυμηθούμε λίγο, τις συνυποψήφιες εκείνης της χρονιάς; Μυστικό του Brokeback Mountain, Truman Capote, Καληνύχτα και καλή τύχη, Μόναχο. Μάχη στήθος με στήθος θα έδιναν έτσι κι αλλιώς, άλλα σε καμία περίπτωση το Crash δεν το έλεγες φαβορί, ίσως μάλιστα να το χαρακτήριζες και outsider.

Bέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως το Crash ήταν κακή ταινία. Ήταν μια από τις αρκετά καλές, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, άγγιξε ανθρώπους και άλλαξε ζωές, και ίσως αυτό να έπαιξε και τον ρόλο του. Ακόμη και η “κατηγορία” της αναφοράς των στερεοτύπων (κοινωνικών και όχι μόνο) καταρρίπτεται από τον σκηνοθέτη, που υποστηρίζει πως αυτά αναδεικνύονται στο πρώτο μισάωρο της ταινίας, για να “γκρεμιστούν” στο υπόλοιπό της.

Για την ιστορία, σε ψηφοφορία του The Hollywood Reporter για το ποια ταινία παλαιότερων ετών θα ψήφιζε σήμερα το κοινό ως καλύτερη, για το 2006 “νικήτρια” αναδείχθηκε το Μυστικό του Brokeback Mountain και μάλιστα με διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα για: ,