Τα Minions λανσάρουν τη δική τους απόχρωση - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα Minions λανσάρουν τη δική τους απόχρωση

Ειδήσεις | 23-7-2015 |

Δύσκολο χρώμα το κίτρινο. Οι περισσότεροι fashionholics θα συμφωνήσουν. Απ’ όπου και να το πιάσεις βρωμάει. Και σε περιορίζει. Εϊτε πρόκειται για μπανανί, είτε για λεμονί, είτε καναρινί, ακόμα χειρότερα και μουσταρδί, ένας κακός συνδυασμός σε ωθεί στα πρόθυρα της γελοιότητας με πολύ μεγάλη ευκολία.

Τώρα υπάρχει λύση! Το χρώμα, που σύμφωνα με την ψυχολογία του καταναλωτή απωθεί σε οποιαδήποτε μορφή του, απέκτησε καινούρια απόχρωση, βασισμένη στα πολυαγαπημένα Minions, τα τρισχαριτωμένα πλασματάκια του animation, Despicable Me. Για την καινοτομία αυτή είναι υπεύθυνο το Pantone Colour Institut, η εταιρεία που κατέχει το μονοπώλιο στον προσδιορισμό χρωμάτων, και για πρώτη φορά αντλεί υλικό για τη δημιουργία απόχρωσης από κάποιο χαρακτήρα. Μάλιστα η «εφεύρεση» αυτή θα συμπέσει με την νέα ταινία των μικρών κιτρινοπών ηρώων.

Το Minion Yellow έχει εξισορροπηθεί έτσι ώστε να «αυξάνει την αντίληψη και να δημιουργεί σαφή αίσθηση, φωτίζοντας το δρόμο για την ευφυΐα, την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα ενός ανοιχτού μυαλού». Σε κοινή μετάφραση, σχεδιάστηκε και προωθήθηκε με τέτοι τρόπο ώστε να στοχεύσει σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό. Πρώτα θύματα αναμένεται να είναι νέοι και άπειροι γονείς, που υπό τις συνεχείς πιέσεις των μικρών τους θα αρχίσουν να βάφουν τα παιδικά δωμάτια κίτρινα.

Όταν κάποια στιγμή θα εμφανιστεί σε προϊόντα ομορφιάς, πιθανότατα να κυκοφορούμε πλέον – τα κορίτσια! – με Minion κίτρινη σκιά. Και να ανταπαντάμε σε σχόλια του τύπου «πού πας με τέτοιο μάτι» με το αφοπλιστικό επιχείρημα πως το νέο αυτό χρώμα, αδαή μου φίλε, εκλύει «την ελπίδα, τη χαρά και την αισιοδοξία».

Βέβαια, τέτοιες κινήσεις συνήθως καταλήγουν στα δικαστήρια, με διάφορες εταιρείες να διεκδικούν την απόχρωση και να σφετερίζοντα ένα χρώμα, όπως συνέβη άλλοτε με το Oxford blue. Αλλά από περιέργεια και μόνο, θα ήθελα να δω κατά πόσο αυτή η ιδέα θα πιάσει, εφόσον δεν πρόκειται για καταναλωτικό προϊόν όπως η Coca Cola και το δικό της κόκκινο…