Orange Is The New Black - Season 3, Επεισόδια 1-5: Οι αγαπημένες κρατούμενες επέστρεψαν καλύτερες από ποτέ! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Orange Is The New Black – Season 3, Επεισόδια 1-5: Οι αγαπημένες κρατούμενες επέστρεψαν καλύτερες από ποτέ!

TV | 22-7-2015 |

Η νέα σεζόν του Orange is the New Black, επέστρεψε και είναι καλύτερη από ποτέ. Κάποιες σειρές μοιάζουν να κολλάνε όσο προχωράνε και το κύριο πρόβλημα είναι όπως πάντα το σενάριο που είναι φτωχό και κάνει τους χαρακτήρες να αγκομαχούν. To Orange is the New Black όμως στην τρίτη σεζόν του, γίνεται λιγότερο ρεαλιστικό, παρουσιάζει όμως και πάλι πραγματικούς χαρακτήρες σε ιδιαίτερες καταστάσεις που είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Η σειρά, παραμένει αυτή που αγαπήσαμε και στην τρίτη σεζόν της, τουλάχιστον στα πρώτα πέντε επεισόδια μοιάζει λιγότερο “μαφιόζικη” από την δεύτερη σεζόν και περισσότερο ανθρώπινη, με τους χαρακτήρες της να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται και με τον θεατή να αρχίζει να συμπαθεί ακόμα και μισητούς ή αδιάφορους χαρακτήρες προηγούμενων σεζόν. Το επιτυχημένο μοντέλο των flash back συνεχίζεται και η κατάσταση στην φυλακή δένεται ωραία με τις ιστορίες των κρατουμένων εκτός φυλακής.

Η Piper, πλέον είναι μεν ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς, όμως δεν αποτελεί την πρωταγωνίστρια, καθώς όλες οι φυλακισμένες, αλλά και όλοι οι φύλακες, έχουν πλέον ένα ρόλο που δεν είναι κομπάρσου. Ακόμα και ο πιο μικρός και αδιάφορος χαρακτήρας θα αναπτυχτεί λίγο σε αυτήν την σεζόν, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε για καλή συνέχεια και στα υπόλοιπα επεισόδια της σεζόν, αλλά και στην επόμενη σεζόν που θα δούμε του χρόνου.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι χαρακτήρες αναπτύσσονται περισσότερο σε κάθε επεισόδιο.

Στο πρώτο επεισόδιο δεν έχουμε κάποιο flash back για κάποια συγκεκριμένη κρατούμενη. Αντίθετα έχουμε την γιορτή της μητέρας, μια γιορτή που οι κρατούμενες γιορτάζουν με τα παιδιά τους που έρχονται να τις επισκεφτούν στην φυλακή. Κάποιες ωραίες στιγμές με τα παιδιά, κάποιοι δραματικοί αποχωρισμοί, αλλά και κάποιες ωραίες σκηνές με κρατούμενες που δεν έχουν μεν παιδιά έχουν όμως σκέψεις πάνω στο θέμα.

Screenshot-from-2015-07-21-121619-e1437475944752

Στο δεύτερο επεισόδιο ο πρώτος χαρακτήρας για τον οποίο θα μάθουμε περισσότερα είναι ένας άντρας, ο φύλακας John Bennett, του οποίου το παιδί κυοφορεί η μεξικανή κρατούμενη που αγαπά. Ο Bennett πριν γίνει φύλακας ήταν στο πεδίο της μάχης, με την σειρά να μας δείχνει την ευγενική ψυχή του, αλλά να θίγει και τις δύσκολες αποφάσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Screenshot from 2015-07-21 12:19:52

Παράλληλα στο επεισόδιο αυτό η φυλακή γεμίζει κοριούς με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός και με όλα τα ρούχα αλλά και τα στρώματα να καθαρίζονται και τις κρατούμενες να κυκλοφορούν με τα εσώρουχα καθώς οι στολές δεν φτάνουν. Την ίδια ώρα η Alex θα επιστρέψει στην φυλακή και θα αντιμετωπίσει την Piper που πρακτικά την έστειλε πίσω, η Red θέλει να χωρίσει τον άντρα της και η Nicky προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα ναρκωτικά που βρήκε την προηγούμενη σεζόν.

Screenshot from 2015-07-22 11:39:44

Στο τρίτο επεισόδιο, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι η Nicky, την οποία θα δούμε σε flash back να προσπαθεί να κάνει business στον κόσμο των ναρκωτικών, μέχρι λίγο πριν μπει στην φυλακή, την ίδια ώρα που ξετυλίγεται η σχέση που είχε με την μητέρα της.

Πέρα από την Nicky, οι φυλακές θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης με κίνδυνο να κλείσουν και οι κρατούμενες να μεταφερθούν σε άλλες, με τους φύλακες να είναι απελπισμένοι με την κατάσταση που δημιουργείται, η Piper και η Alex συνεχίζουν την σχέση τους εντός φυλακής, οι κοριοί έχουν σαν αποτέλεσμα το κάψιμο των πάντων και ένα υπέροχο μνημόσυνο για τα βιβλία, ενώ μια νέα φύλακας με γνώσεις ψυχολογίας, αλλάζει τις ισορροπίες με τις καινοτόμες ιδέες της.

Screenshot from 2015-07-22 12:21:28

Στο τέταρτο επεισόδιο έρχεται η σειρά της η Βοο, που όπως είπαμε περνά σε αυτήν την σεζόν μία νέα φάση της, καθώς στις προηγούμενες σεζόν την βλέπαμε κυρίως περιστασιακά. Σε μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχουμε δει στην σειρά η Boo μας παρουσιάζεται από μικρό κορίτσι, μέχρι και πριν μπει στην φυλακή, ενώ στο τώρα την βλέπουμε να δρα σαν νέα φίλη της  Tiffany ‘Pennsatucky’ Doggett, που είναι άλλος άνθρωπος αυτή τη σεζόν.

Παράλληλα η crazy eyes μένει πλέον στην φυλακή χωρίς αρχηγό, μετά τον θάνατο της Vee, νιώθοντας μόνη, η φυλακή συνεχίζει να περνά κρίση και η Alex φοβάται ότι κάποιος θα την σκοτώσει κάποιος απεσταλμένος των μαφιόζων που συνεργαζόταν. Η Norma (η μουγκή φίλη της red) στο μεταξύ αποκτά σε κάθε επεισόδιο και μεγαλύτερη φήμη θεραπεύτριας έως και θεότητας…

Screenshot from 2015-07-22 12:52:17

Στο πέμπτο επεισόδιο έχουμε την Flaca κεντρικό πρόσωπο. Την Μεξικανή punk που βλέπουμε πόσο άδικα κατέληξε στην φυλακή. Την ίδια ώρα οι ανακατατάξεις στις φυλακές συνεχίζονται με μια νέα διοίκηση να βάζει στο πρόγραμμα νέες δουλειές και με την χρήση νέων μεθόδων να αποφασίζεται ποιος θα τις αναλάβει.