Ο Κώστας Γαβράς παίρνει θέση για το δημοψήφισμα και τον Τσίπρα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Κώστας Γαβράς παίρνει θέση για το δημοψήφισμα και τον Τσίπρα

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις | 2-7-2015 |

Μέσα σε απόψεις από όλες της πλευρές για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, ο Κώστας Γαβράς παρενέβη με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στηρίζοντας το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο. Συγκεκριμένα είπε:

“Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να κάνει το δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο. Νομίζω άλλωστε ότι κι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας είναι τελείως απαραίτητη, κι ελπίζω τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με τις ελπίδες του.”

Τόνισε ωστόσο ότι:

“Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη κι απ ό,τι καταλαβαίνω είναι και θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη είτε κυριαρχήσει το Ναι στο δημοψήφισμα είτε το Όχι”.

Για το τι προτείνει στον λαό να ψηφίσει:

“Είμαι δημοκράτης και επομένως δεν θα υποδείξω εγώ στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει. Αρκετά το έκαναν όλοι ψηφίστε ναι, ψηφίστε όχι, ψηφίστε εκείνο, ψηφίστε το άλλο. Να του εξηγήσουν οι πολιτικοί και τα μίντια τι σημαίνει το “Ναι” και τι σημαίνει το “Όχι” και ο λαός ν’ απαντήσει με τη συνείδηση και την ελευθερία του”.

Για το με ποια κριτήρια πιστεύει ότι θα ψηφίσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι:

“Υφίσταται τόσες αγριότητες ο Έλληνας… με τις τράπεζες, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την πίεση των ξένων που λένε όλοι ψηφίστε “Ναι”, αλλά δεν εξηγούν τι πρόκειται να επακολουθήσει του “Ναι”. Οι Ευρωπαίοι που το προτείνουν δεν μας λένε τι θα συμβεί μετά το “Ναι”. Πόσο θ’ αλλάξει η ζωή των Ελλήνων; Και ποιος θα τους υπερασπιστεί για μια βαθύτερη αλλαγή;”

Για το ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας αν παραμείνει πρωθυπουργός

“Νομίζω ότι το πρόβλημα του Τσίπρα μπορεί σήμερα να είναι αυτό που είναι, όμως αν αύριο παραμείνει, το τεράστιο πρόβλημα του είναι να κάνει την Ελλάδα κράτος. Οι Έλληνες είμαστε έθνος αλλά δεν υπάρχει κράτος. Γιατί αν δεν γίνει κράτος δεν ξέρω που πάμε. Θα είμαστε αποικία των τραπεζών”.

Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που το επισήμανε και στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαντικός ηγέτης. Σκέφτομαι πάντα αυτόν τον νέο άνθρωπο, ηλικίας 40 χρόνων, που φτάνει στις Βρυξέλλες μέσα σ΄ αυτό το τρομερό μέρος μ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια πείρα, πολιτική οικονομική κ.ο.κ. Μένω κατάπληκτος ότι μπόρεσε ν΄ αμυνθεί και να φτάσει εκεί που έφτασε. Τέτοιους ηγέτες δεν είχαμε συχνά στην Ελλάδα ή μάλλον δεν έχω δει κάποιους ανάλογους τα τελευταία 70 χρόνια”.

Τέλος ο Γαβράς σημείωσε: “Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια για έναν λαό είναι απαραίτητη. Γιατί αλλιώς γινόμαστε δούλοι του καθενός”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για: