Ο υπεύθυνος των ειδικών εφέ του "Ex Machina" ανοίγει τα χαρτιά του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο υπεύθυνος των ειδικών εφέ του “Ex Machina” ανοίγει τα χαρτιά του

Στήλες, Συνεντεύξεις | 18-7-2015 |

Το αγγλικό φιλμ “Ex Machina” που απολαύσαμε φέτος είχε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες και την αιώνια πάλη μεταξύ εξουσίας των ανθρώπων.

Για τα εντυπωσιακά πλάνα που δείχνουν την ζωή ενός ρομπότ στον κόσμο των ανθρώπων και την εμπειρία της ομάδας της παραγωγής, ο διευθυντής στην σχεδίαση των ειδικών εφέ, Andrew Whitehurst, μίλησε στο “Film Independent Blog” για την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Alex Garland και εμείς κρατήσαμε τις πιο σημαντικές από τις αναφορές του.

“Το όμορφο σχετικά με την ταινία είναι ότι οι περισσότερες σκηνές που βλέπει κανείς στο τελικό αποτέλεσμα, είναι από τα αρχικά πλάνα που ενσωματώθηκαν σχεδόν όλα. πέρα από τις σκηνές, όπου η ‘Ana’ εμφανίζεται με το στυλ του ρομπότ, όλο το άλλο τοπίο θέλαμε να μοιάζει όσο πιο φυσικό γίνεται”.

“Δυστυχώς αν κάποιος δεν ταυτιστεί με τους διαλόγους των πρωταγωνιστών της ταινίας, της ρομποτικής Άνας δηλαδή και του δοκιμαστή στο πείραμα, Caleb, δεν μπορεί να καταλάβει την ουσία του σεναρίου. Χωρίς το νόημα της επικοινωνίας τους, δεν υπάρχει η ταινία.”

ExMachina1

“Αρχικά όταν καθίσαμε να συζητήσουμε με τον σκηνοθέτη, σκεφτόμασταν πως θα σχεδιάσουμε τα σημεία της ρομποτικής Άνας. Στις πολύωρες ιδέες σχετικά με τον σχεδιασμό και όταν καταλήξαμε, είπαμε μετά να δούμε πως ακριβώς θα το σχεδιάσουμε. Έτσι μέσα από το πρόγραμμα για τα ειδικά εφέ, το ‘VFX’ είδαμε τα σωστά σημεία του σώματος που θέλαμε να αποδώσουμε ως ρομποτικά και αντιστοίχως στις συγκεκριμένες στιγμές, υπήρχε το πράσινο φόντο στα γυρίσματα.”

Συγκεκριμένες ιδέες και καταλήξεις ουσιαστικά που γίνονται διακριτές και στην ταινία όπου σε κερδίζει ακριβώς, όχι για το δυθυραμβικό του στυλ, αλλά για την απλότητα της εξέλιξης τόσο των συναισθημάτων αλλά και του αρχιτεκτονικού τοπίου που είχε σχεδιαστεί άψογα, και της απομόνωσης και πάνω από όλα της περιέργειας του ανθρώπου για κάτι παραπάνω, μέσω της τεχνολογίας.

1401x788-ExMachina_Alicia-Vikander

Στα τελικά συμπεράσματα, αυτό που προτείνει ο Andrew Whitehurst στους νέους δημιουργούς του χώρου, είναι να εξικειωθούν ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία των εφέ, μα πάνω από όλα να γνωρίζουν τι ιστορία θέλουν να πουν και πως να την εκφράσουν.

Άποψη για την οποία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους!

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , ,