Mr. Robot - Επεισόδια 1-2 - Ένα νέο Fight Club που υπόσχεται διαγραφή χρεών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Mr. Robot – Επεισόδια 1-2 – Ένα νέο Fight Club που υπόσχεται διαγραφή χρεών

TV | 17-7-2015 |

Το USA network μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των σειρών με την παραγωγή του Mr. Robot, μιας σειράς που θα μας απασχολήσει και σίγουρα είναι επίκαιρη όσο ποτέ, ειδικά σε περιοχές του κόσμου όπως η χώρα μας.

Ένας μυστήριος αναρχικός με το κωδικό όνομα Mr. Robot προσεγγίζει έναν εξίσου μυστήριο νεαρό hacker που δουλεύει σε εταιρία ασφάλειας λογισμικού. Ο δεύτερος Elliot (Malek) υποφέρει από αντικοινωνικό σύνδρομο που τον κάνει να μη μιλάει πολύ, να μην θέλει να τον αγγίζουν και να αρνείται οποιαδήποτε επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω του.

Mr.-Robot

O Elliot μετά από μία επίθεση στους servers της εταιρίας του, θα σώσει την παρτίδα, θα βρει όμως ένα μήνυμα κριμένο από τους hackers που θα το αφήσει εκεί που βρίσκεται. Σύντομα το μήνυμα αυτό θα αποδειχτεί ότι ήταν ένα πρώτο τεστ για τον νεαρό, που θα έρθει σε επαφή με τον Mr. Robot και την ομάδα Fsociety που έχει σαν στόχο να κυριεύσει όλα τα συστήματα υπολογιστών στον κόσμο και να διαγράψει κάθε ίχνος χρέους σε κράτη ή ανθρώπους, χρέος που καταδυναστεύει ανθρώπους και λαούς εδώ και αιώνες. Ο Elliot δουλεύοντας σε μια εταιρία ασφαλείας που συνεργάζεται με την μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο, την Evil Corp, θα είναι το πρόσωπο κλειδί στην όλη ιστορία.

Όλα καλά μέχρι εδώ και οι ομοιότητες με το Fight Club, δεν μας ενοχλούν αλλά μας εξιτάρουν, όπως μας εξιτάρει και το Democracy has been hacked που βλέπουμε στο poster της σειράς. Έτσι στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς βλέπουμε ένα μυστήριο χαρακτήρα να δομείται σιγά σιγά μέσα κυρίως από εσωτερικούς μονολόγους που περιλαμβάνουν την ανάλυση του για το πως είναι δομημένος ο κόσμος και την περιγραφή των γύρω του, μέσα από την ηλεκτρονική τους ζωή, την οποία προφανώς ο Elliot έχει χακάρει. Ναρκωτικά και ψυχολογικά θέματα συμπληρώνουν την ιστορία, και το Mr. Robot μας δίνει ένα από τα πιο δυνατά πρώτα επεισόδια σειράς που είδαμε φέτος.

uF4WIHT

Το δεύτερο επεισόδιο συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό όντας όμως σαφώς κατώτερο. Ο Elliot δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απλά ένας αντικοινωνικός χάκερ, οπότε έχει και εκείνος τους φόβους του και δεν είναι έτοιμος να θυσιάσει την ζωή του, ίσως και την ελευθερία του, για τον Mr. Robot και για το πλάνο του. Πολύ περισσότερο όμως δεν είναι διατεθειμένος να βάψει με αίμα τα χέρια του, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην σχέση τους και θα καταλήξει στο απροσδόκητο φινάλε του δεύτερου επεισοδίου που μας κάνει να ανυπομονούμε για την συνέχεια της σχέσης των δύο αντρών αλλά και του masteplan του Mr. Robot να διαγράψει τα χρέη του κόσμου.

Τι άλλο να περιμένετε από την σειρά, κάποια φιλοσοφικά ερωτήματα, ρηχά ως επί το πλείστον, ένα δύο κορυφαίες σκηνές εσωτερικού διαλόγου, μέτρια και αν εξαιρέσει κανείς αυτές τις σκηνές, χωρίς φαντασία σκηνοθεσία, λίγο σεξ, λίγα ναρκωτικά και δράση. Πρώτο δείγμα λοιπόν μάλλον θετικό, όμως με αρκετά αστεράκια που περιμένουμε να βελτιωθούν στα επόμενα επεισόδια του Mr. Robot.

Η σειρά, στην πρώτη της τουλάχιστον σεζόν, θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο μετά από 10 επεισόδια.