Ελληνική απόβαση στο Σαράγεβο με 4 ταινίες! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ελληνική απόβαση στο Σαράγεβο με 4 ταινίες!

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 24-7-2015 |

Τέσσερις ελληνικές παραγωγές περιλαμβάνει η φετινή 21η διοργάνωση του Φεστιβάλ του Σεράγεβο που πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 22 Αυγούστου. Στο διαγωνιστικό Τμήμα συμμετέχει η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με τίτλο Chevalier, στο διαγωνιστικό Τμήμα για ντοκιμαντερ το Exotica, Erotica, etc, της Ευαγγελίας Καρνιώτη ενώ στο Τμήμα Kinoscope, το The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου. Τέλος, στο CineLink Co-Production Market συμμετέχει το In the Strange Pursuit of Laura Durand του Δημήτρη Μπαβέλλα.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με τίτλο Chevalier, σε σενάριο της ίδιας και του Ευθύμη Φιλίππου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.
Η παραγωγή ανήκει στις Faliro House Productions και Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε συμπαραγωγή με τις NOVA & THE MATCH FACTORY. Τη διανομή έχει αναλάβει η Feelgood Entertainment.

Το Exotica, Erotica, etc, της Ευαγγελίας Καρνιώτη, είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και συγκριμένα των Charlotte Vincent και Aurora Films. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για τις σχέσεις μεταξύ των ναυτικών και των γυναικών που τους περιμένουν σε κάθε λιμάνι.
Οι ναυτικοί είναι σαν τους τρομοκράτες. Φτάνουν στα λιμάνια με μια βόμβα που ονομάζεται αγάπη και την πετούν. Και τι συμβαίνει; Η βόμβα εκρήγνυται όταν φεύγουν για να μη γυρίσουν ποτέ πίσω, καταστρέφοντας τις καρδιές όλων των κοριτσιών στη γειτονιά. Πόσο παράξενο … να αγαπάς κάποιον που σε πληρώνει …

Το Τμήμα Kinoscope, όπου θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, The Lobster, περιλαμβάνει ταινίες από εμπνευσμένους σκηνοθέτες και σπουδαίους σεναριογράφους, καθώς και νέους ταλαντούχους δημιουργούς από όλο τον κόσμο.
Το The Lobster αφορά σε μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.
Από την ελληνική πλευρά, η παραγωγός εταιρεία είναι η Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, από την Ιρλανδία η Element Pictures από τη Μ. Βρετανία η Limp Films και η Scarlet Films, από τη Γαλλία η Haut & Court και από την Ολλανδία η Lemming Film. Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ιρλανδίας και το Ολλανδικό Ταμείο Χρηματοδότησης για τον Κινηματογράφο, καθώς και από το Eurimages.
Οι διεθνείς πωλήσεις ανήκουν στην αγγλική εταιρεία Protagonist Pictures, ενώ τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment.

Επίσης το νέο σχέδιο του Δημήτρη Μπαβέλλα με τίτλο In the Strange Pursuit of Laura Durand (ελληνικός τίτλος: Το Εφέ του Βέρτιγκο) θα παρουσιαστεί στο CineLink Co-Production Market στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Σαράγιεβο.
Προκειται για μια κωμωδία δρόμου όπου τον βασικό ρόλο ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητρίου. Παραγωγός της ταινίας είναι η Λίνα Γιαννοπούλου, συμπαραγωγός ο Νίκος Μούτσελος των εργαστηρίων εικόνας 2|35 και την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Vox Productions της Τζίνας Πετροπούλου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, λειτουργεί ως καταλύτης για τη συνεργασία στην περιοχή και τη δημιουργία συνδέσεων με εταίρους διεθνώς, αφού παρίστανται κάθε χρόνο εκπρόσωποι της κινηματογραφικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πάνω από 100.000 επισκέπτες. Με έτος έναρξης το 1995, αποτελεί σήμερα ένα διεθνές φεστιβάλ που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.