Το "Jurassic World" είναι το sequel που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Jurassic World” είναι το sequel που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων

Ειδήσεις | 13-6-2015 |

Η Universal πρέπει να κάνει πάρτι. Το “Jurassic World” σάρωσε το αμερικανικό box office σημειώνοντας πρωτοφανή νούμερα ($177.000.000 – $180.000.000) για το σημερινό σινεμά, όπως μέχρι τώρα μόνο οι Avengers ήξεραν να κάνουν.

Eνώ το δεινοσαυρο-franchise απειλούταν με εξαφάνιση και χρειαζόταν απαραιτήτως κέρδη $150.000.000 για να συνεχίσει να υπάρχει, ήρθε το πολυσυζητημένο αυτό sequel και έβγαλε τα σπασμένα με το παραπάνω. Τώρα πια υπολογίζεται ότι το “Jurassic World” θα συνεχίσει, αποφέροντας κέρδη της τάξεως των $78.000.000 την ημέρα (!), ξεπερνώντας κατά πολύ το υπερεκτιμημένο “Fast and Furious 7” αλλά και το μέχρι πρότινος πολύφερνο “Iron Man 3” .

Αυτά ως προς την Αμερική. Σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια, μην περιμένετε για κάποια ανατροπή. Το “Jurassic World” έκανε την εμφάνισή του σε 66 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας. Την Πέμπτη η ταινία τσίμπησε $41.6 εκατομμύρια από 37 χώρες και ναι, πλέον, είναι νούμερο ένα παντού! Μέχρι και την Κυριακή υπολογίζεται να φτάσει τα $400.000.000 κερδών παγκοσμίως.

Είκοσι δύο χρόνια μετά το πρώτο “Jurassic Park” του Steven Spielberg, η ταινία “Jurassic World” έκανε πρεμιέρα σε 4.273 κινηματογράφους μόνο στην Αμερική, αποτελώντας την πιο ευρέως προβεβλημένη ταινία της Universal και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη νίκη του στούντιο, που στέλνει αδιάβαστες Disney και Warner Bros.

Απ’ ότι λένε τα exit poll της Rentrak, το “Jurassic World” ελκύει τόσο νεότερα όσο και πιο μεγάλης ηλικίας κοινά (η νοσταλγία είναι άτιμο πράγμα), ενώ το 73% των θεατών συστήνουν την ταινία ανεπιφύλακτα, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με τον αναλυτή box office της Rentrak, Paul Dergarabedian.

Στο έργο πρωταγωνιστεί ο Chris Pratt στο ρόλο του εκπαιδευτή δεινοσαύρων στο τεράστιο θεματικό πάρκο Jurassic World. Όταν ένας μεταλλαγμένος δεινόσαυρος δραπετεύει, ο Pratt αναλαμβάνει μαζί με την υπεύθυνη του πάρκου να τον σταματήσουν προτού προλάβει να σκοτώσει χιλιάδες επισκέπτες. Στο cast συμμετέχουν επίσης οι Bryce Dallas Howard (που μοιάζει με τη Jessica Chastain αλλά δεν είναι), Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins και Nick Robinson .

Διαβάστε περισσότερα για: