Το Hateful Eight του Quentin Tarantino βγαίνει στις αίθουσες! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hateful Eight του Quentin Tarantino βγαίνει στις αίθουσες!

Ειδήσεις | 13-6-2015 |

Το νέο πολυαναμενόμενο ταραντινικό επίτευγμα “The Hateful Eight”, απέκτησε νέα ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες. Αντί για Νοέμβριο, θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο μεγαλοφυής/παρανοϊκός σκηνοθέτης θα κυκλοφορήσει την ταινία του τα Χριστούγεννα μόνο σε κινηματογράφους που μπορούν να προβάλουν ταινίες γυρισμένες σε φιλμ των 70mm.  Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

Ήταν ήδη γνωστό ότι το έπος του Tarantino θα έβγαινε στο κλασικό format των 70 mm, αλλά μόλις μάθαμε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της ψηφιακής έκδοσης δεν θα γίνει ταυτόχρονα με αυτήν του φιλμ, αλλά πολύ αργότερα, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου 2016. Αυτή η κίνηση βέβαια, έχει τα καλά έχει και τα κακά της. Όσοι βρίσκονται σε μια πόλη που έχει κινηματογράφους με εξοπλισμό που υποστηρίζει την προβολή σε φιλμ 70mm θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, που πολλοί οπαδοί του σκηνοθέτη θα ζήλευαν. Άλλωστε είναι γνωστή η ποιοτική ανωτερότητα της εικόνας του φιλμ σε σχέση με την ψηφιακή εικόνα.

Όσον αφορά την καθυστέρηση της πρεμιέρας του “The Hateful Eight” μπορούν να σχολιαστούν πολλοί λόγοι. Αρχικά, είναι σίγουρο ότι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σε περιορισμένη κυκλοφορία κατά το τέλος του έτους είναι και αυτές που ζητούν την προσοχή της Ακαδημίας των Oscar. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες της πρεμιέρας του “The Hateful Eight”, η προσοχή που θα λάβει από την Ακαδημία είναι αδιαμφισβήτητη. Επιπλέον, εφόσον η ταινία γυρίστηκε σε φιλμ 70 mm, είναι λογικό να χρειάζεται μια χρονοβόρα και μεγάλη διαδικασία για να μετατραπεί στην ψηφιακή της μορφή, η οποία θα χρησιμεύσει για όλους τους ψηφιακούς κινηματογράφους παγκοσμίως.

Αν και το προνόμιο που λέγεται IMAX είναι πολύ σημαντικό, το format του φιλμ των 70mm είναι κλασικό για όλες τις επικές ταινίες που έχουν γυριστεί κατά καιρούς. Ταινίες όπως το “Ben-Hur” είχαν γυριστεί με αυτόν τον τρόπο για να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες της σειράς, αφού χάρη στα 70 mm επιτυγχανόταν υψηλότερη ανάλυση για μεγαλύτερες εικόνες. Ο Tarantino είναι γνωστός για την αγάπη του στο φιλμ αλλά δεν είναι ο μόνος που επιμένει κόντρα στην ψηφιακή εποχή. Ο Christopher Nolan, για παράδειγμα, έκανε ακριβώς το ίδιο με τα γυρίσματα του “Interstellar’.

Η ταινία “The Hateful Eight” διαδραματίζεται στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, όπου ένας κυνηγός επικηρυγμένων και το θύμα του αναζητούν καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας στο Wyoming. Πρόκειται για ένα western με τα όλα του και κυρίως με πολύ δυνατό cast: Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Demian Bichir, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen και άλλοι, αυξάνουν τις ήδη υψηλές προσδοκίες μας για μια μεγάλη ταινία.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,