Το ελληνικό ζήτημα, επηρεάζει και την Ευρωπαϊκή Αγορά Θεάματος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ελληνικό ζήτημα, επηρεάζει και την Ευρωπαϊκή Αγορά Θεάματος

Ειδήσεις | 29-6-2015 |

Ναι τα πράγματα είναι ζόρικα για όλους τους τομείς, και ναι είμαστε προ των πυλών ενός ντόμινο που ίσως όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Αλλά τι αντίκτυπο έχει η ελληνική κρίση στην Ευρωπαϊκή Showbiz; Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, μεγάλο.

Σήμερα Δευτέρα, με το άνοιγμα των χρηματιστηρίων ανά την Ευρώπη, πολλές ήταν εκείνες οι εταιρείες Entertainment, όπως ομαδοποιούνται, που είδαν τις μετοχές τους να κατρακυλούν

Καθώς λοιπόν περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο, με την χώρα μας να πλησιάζει το ενδεχόμενο εξόδου από τη Νομισματική Ένωση, αναλυτές προέβλεπαν πως το άνοιγμα των χρηματιστηρίων θα παρουσιάσει ενδιαφέρον. Έτσι, η Πανευρωπαϊκή “Stoxx Europe 600” είδε τις μετοχές της να πέφτουν 2.3% στο Λονδίνο. Στην Ισπανία, η “IBEX 35” και στην Ιταλία, η “MIB” έπεσαν παραπάνω από 3.5. Στη Γερμανία, η μετοχή της “DAX” σημείωσε πτώση 3%. Αλλά μέχρι στιγμής μιλάμε για σχετικά μικρές εταιρείες.

Οι μετοχές του Βρετανικού τηλεοπτικού κολοσσού, “ITV” πήραν την κατρακύλα με πτώση 2.3%, την ίδια πορεία που σημείωσε και η πανευρωπαϊκή συνδρομητική τηλεόραση “Sky”, με πτώση στο 1.7%. Το Γερμανικό δίκτυο “ProSieben”, 2.8%, το Γαλλικό “TF1, 3.4%, αλλά το μεγαλύτερο θύμα φαίνεται να είναι η ιταλική “Mediaset”, με πτώση 4.5%.

Το οικονομικό δίκτυο Bloomberg μεταδίδει πάντως, ότι αυτό είναι το χειρότερο άνοιγμα των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων τους τελευταίους 6 μήνες.

Τι να πω παιδιά. Κουράγιο και ψυχραιμία.